Powered by

Toshiba: Αποτελέσματα χωρίς έγκριση των ελεγκτών

Καθαρές ζημιές ύψους 552,41 δισ. γεν, έναντι των 449,9 που ήταν η αρχική εκτίμησν, και λειτουργικές ζημιές 576,28 δισ. γεν από 544,7 δισ. που ήταν η πρόβλεψη, ανακοίνωσε για το εννεάμηνο η Toshiba, η οποία δημοσιοποίησε τελικά τα αποτελέσματά της -μετά από δυο αναβολές- χωρίες την έγκρηση των ελεγκτών. 

Την πληροφορία περί μη έγκρισης από τους ελεγκτές είχε μεταδώσει νωρίτερα το Reuters, επικαλούμενο πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Πρόκειται για κάτι που συμβαίνει πρώτη φορά σε μεγάλη ιαπωνική επιχείρηση και ρίχνει τα «φώτα» στις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές και στο Χρηματιστήριο του Τόκιο καθώς θα πρέπει τώρα να εξετάσουν αν θα αποδεχθούν τα αποτελέσματα αυτά.

Επίσης, έτσι αυξάνεται το ενδεχόμενο διαγραφής της εταιρείας από το χρηματιστήριο του Τόκιο.

Αν οι αρμόδιες αρχές δεν τηρήσουν σκληρή γραμμή έναντι της Toshiba, τότε θα τεθεί υπό αμφισβήτηση η αξιοπιστία τους ως προς τη διατήρηση των standards για τους επενδυτές, από την άλλη όμως, μια διαγραφή της εταιρείας θα περιέπλεκε ακόμα περισσότερο την κρίση που μαστίζει τον κολοσσό.

Η Toshiba δεν έχει καταφέρει να εξασφαλίσει την υπογραφή των ελεγκτών για τα αποτελέσματα του τριμήνου που έληξε τον Δεκέμβριο, ανέφερε η πηγή στο Reuters.

Η Toshiba, όπως σημείνωε η πηγή, δεν θα ζητήσει νέα αναβολή, όμως θα υποβάλει τα αποτελέσματα με «αστερίσκο» καθώς ο ελεκγτής PricewaterhouseCoopers αποποιείται τις ευθύνες του, λέγοντας πως δεν μπορεί να σχηματίσει άποψη για τα αποτελέσματα, σύμφωνα με την πηγή.

Όμως, για να υποβάλει έστω και έτσι τα αποτελέσματά της η Toshiba, πρέπει να λάβει τα σχετικά στοιχεία από την PwC μέχρι το απόγευμα της Τρίτης 11 Απριλίου, διαφορετικά θα πρέπει να ζητήσει και άλλη παράταση από τις αρμόδιες ιαπωνικές αρχές.

Η Toshiba άργησε να υποβάλει τα οικονομικά της στοιχεία για το τρίμηνο που έληξε τον Δεκέμβριο, διότι οι λογιστές αμφισβητούν τα νούμερα στην πυρηνική θυγατρική Westinghouse Electric, οι τεράστιες υπερβάσεις κόστους στην οποία έχουν φέρει την ιαπωνική μητρική στο χείλος της κατάρρευσης.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ