Powered by

Σ. Αραβία: Εκδίδει το πρώτο ισλαμικό ομόλογο σε δολάριο

Η Σαουδική Αραβία άνοιξε βιβλία για την έκδοση του πρώτου ισλαμικού ομολόγου σε αμερικανικά δολάρια με στόχο να καλυφθεί μέρος του ελλείμματος του προϋπολογισμού που προκάλεσε η κατάρρευση των τιμών του πετρελαίου.

Η κυβέρνηση σχεδιάζει να πουλήσει το 5ετές ομόλογο στην περιοχή των 115 μονάδων βάσης και το 10ετές σε σπρεντ 155 μονάδων βάσης. Τα βιβλία προσφορών αναμένεται να κλείσουν την Τετάρτη.

Η Σαουδική Αραβία βρέθηκε αντιμέτωπη με την κατακόρυφη πτώση των τιμών του πετρελαίου, γεγονός που την ανάγκασε να περικόψει τις δαπάνες και να προετοιμαστεί για τη μεγαλύτερη ίσως αρχική δημόσια προσφορά στον κόσμο που θα αφορά την κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Saudi Aramco. Παράλληλα, το κρατικό χρέος αυξήθηκε σημαντικά.

Η χώρα φιλοδοξεί να συγκεντρώσει κεφάλαια 10-15 δισ. δολ. από τις διεθνείς αγορές ομολόγων φέτος, καθώς και να πουλήσει περί τα 70 δισ. ριάλ, ανέφερε ο Mohammad Al Tuwaijri, ΓΓ της επιτροπής Οικονομικών τον περασμένο Δεκέμβριο.

Συντονιστές της έκδοσης ορίστηκαν οι Citigroup, HSBC και JPMorgan, ενώ BNP Paribas, Deutsche Bank και NCB επιβλέπουν τη διαδικασία πώλησης.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

 

Δειτε Επισης

Πέτερ Ντίλοφ: Ισχυρό θεμέλιο για οικονομική σταθερότητα η ένταξη της Βουλγαρίας στην ευρωζώνη
Οι αγορές χρυσού των Κεντρικών Τραπεζών τον Απρίλιο-Επιβράδυνση για δεύτερο συνεχόμενο μήνα
Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ