Powered by

Credit Suisse: Έρευνα των αρχών για φοροδιαφυγή

Η Credit Suisse Group γνωστοποίησε ότι τα γραφεία της στο Λονδίνο, το Παρίσι και το Άμστερνταμ ερευνήθηκαν από τις αρχές, στο πλαίσιο φορολογικών υποθέσεων πελατών, μεταδίδει το Bloomberg.

Η τράπεζα συνεργάζεται με τις αρχές, όπως ανέφερε σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Παρασκευή 31 Μαρτίου από τη Ζυρίχη.

Όπως τόνισε, έχει «εφαρμόσει ολλανδικά και γαλλικά προγράμματα εκούσιας αποκάλυψης φορολογικών στοιχείων και εγκατέλειψε πελάτες που δεν συμμορφώνονται». Πρόσθεσε ακόμη πως έχει εφαρμόσει συμφωνία παρακράτησης φόρων στη Βρετανία από το 2013.

Με ξεχωριστή ανακοίνωση, το γραφείο της ολλανδικής εισαγγελίας ενημέρωσε πως ερευνά δεκάδες ανθρώπους που είναι ύποπτοι για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος. Εκτιμάται πως τα πρόσωπα αυτά έχουν αποκρύψει εκατομμύρια ευρώ από τις αρχές, τοποθετώντας τα σε ελβετικούς τραπεζικούς λογαριασμούς, διευκρίνισε το τμήμα Fiscal Intelligence and Investigation σήμερα.

Ποινικές έρευνες επίσης βρίσκονται σε εξέλιξη, σε Αυστραλία, Γερμανία, Βρετανία και Γαλλία, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η επίσκεψη των αρχών στα γραφεία της τράπεζας ήρθε ενώ η Credit Suisse αρχίζει να εφαρμόζει ένα νέο παγκόσμιο πρότυπο για την αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των ευρωπαϊκών γραφείων της. Η εισβολή έγινε χωρίς να ενημερωθούν οι αρχές στην Ελβετία, τόνισε η εισαγγελία σε αυτή την χώρα, προσθέτοντας πως αυτό ήταν έκπληξη.

Περίπου 100 χώρες ή δικαιοδοσίες, περιλαμβανομένης της Ελβετίας, έχουν συμφωνήσει στη συλλογή δεδομένων από τράπεζες, προκειμένου να της μοιράζονται κάθε χρόνο με άλλες φορολογικές αρχές, καθιστώντας δυσκολότερο για όσους επιδίδονται σε φοροδιαφυγή ή ξέπλυμα χρήματος, να κρύψουν χρήματα σε ιδιωτικές τράπεζες.

Οι ελβετικές τράπεζες υποβάλλονται σε ακόμη πιο εξονυχιστικό έλεγχο από τις αρχές τα τελευταία χρόνια, στο πλαίσιο της παγκόσμιας προσπάθειας για καταστολή της φοροδιαφυγής.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ