Powered by

“Μετακομίζει” την παραγωγή της η Fiat

Την παραγωγή του μοντέλου Panta στην Πολωνία, αλλά και την αντίστοιχη μεταφορά πιο ακριβών μοντέλων στην Ιταλία εξετάζει η Fiat Chrysler, όπως αναφέρουν πολύ καλά πληροφορημένες πηγές.

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες ξεκινούν τον αγώνα εύρεσης πελατών στο Geneva International Motor Show το οποίο ξεκινά αυτήν την εβδομάδα, ενώ οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Γηραιά Ήπειρο εκτιμάται ότι ενισχυθούν 1% φέτος φθάνοντας στα 15,3 εκατ. μοντέλα, ενώ η πορεία τους θα αποδυναμωθεί με τις ελπίδες ότι θα επιστρέψουν στα επίπεδα-ρεκόρ του 2007 συνεχώς να μειώνονται, όπως υποστηρίζει η εταιρεία IHS Markit.

Ταυτόχρονα, με δεδομένο τη χαλάρωση του ρυθμού ανάπτυξής τους, οι ευρωπαϊκές αυτοκινητοβιομηχανίες προσπαθούν να βρουν τρόπους να μειώσουν το κόστος λειτουργίας τους. Η μεγαλύτερη κίνηση προς αυτή την κατεύθυνση είναι η σημερινή συμφωνία για την εξαγορά από την PSA Group, των ευρωπαϊκών δραστηριοτήτων της General Motors.

Την ίδια ώρα η Ford Motor βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα εργαζόμενων στη Βρετανία, μετά το Brexit, ενώ η VW έχει ανακοινώσει ότι θα προχωρήσει στη μείωση 30.000 θέσεων εργασίας.

Το πιθανότερο είναι ότι η Fiat θα διακόψει την παραγωγή του Panda στο εργοστάσιο που διαθέτει στο Pomigliano, περιοχή κοντά στη Νάπολη, αυξάνοντας όμως, παράλληλα την παραγωγή του Alfa Romeo, σε μία προσπάθεια να στηρίξει περισσότερο τα brand «Made in Italy». Πάντως ακόμη η εταιρεία δεν έχει λάβει τελικές αποφάσεις για τις κινήσεις της.

Το Panda, με τιμή 6.990 ευρώ, είναι ένα αυτοκίνητο το οποίο συναγωνίζεται το Up!της VW και το i10 της Hyundai. Η μεταφορά της παραγωγής του στην Πολωνία θα μειώσει το κόστος και μπορεί να κάνει τη διαφορά, πιθανώς ακόμη και μέσω μείωσης της τιμής πώλησης, κάτι που μπορεί να προσελκύσει περισσότερους αγοραστές.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί