Powered by

Nestea: Χωρίζουν οι δρόμοι Nestle και Coca-Cola

Nestle and Coca-Cola συμφώνησαν να δώσουν τέλος στην κοινοπραξία τους για το κρύο τσάι Nestea, έπειτα από 16 χρόνια, και να κινηθούν βάσει ξεχωριστής στρατηγικής στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά εμφιαλωμένων ροφημάτων, μεταδίδει το Reuters.

Οι εταιρείες σχημάτισαν την κοινοπραξία Beverage Partners Worldwide το 2001, προκειμένου να αρχίσουν να πουλάνε το Nestea σε όλο τον κόσμο, αλλά η μάρκα ήρθε αντιμέτωπη με άγριο ανταγωνισμό από το κρύο τσάι της Lipton, το οποίο πωλείται μέσω κοινοπραξίας των Unilever και PepsiCo.

Επιπλέον, οι καταναλωτές σταδιακά μετατοπίζονται από τα εμφιαλωμένα γλυκά ροφήματα προς το νερό, εξαιτίας ανησυχιών που έχουν να κάνουν με την υγεία και το περιβάλλον.

Η Nestle ανακοίνωσε μια αναβίωση της μάρκας Nestea τον περασμένο μήνα, αλλάζοντας τη συνταγή και τη συσκευασία της, ενώ τα νέα προϊόντα Nestea είναι με γεύσεις φρούτων.

«Η αγορά έτοιμου τσαγιού έχει εξελιχθεί και η Nestle θεωρεί ότι έχει έρθει ο καιρός να αναπτύξει το Nestea ανεξάρτητα», ανέφερε η εταιρία την Παρασκευή, ανακοινώνοντας το τέλος της κοινοπραξίας που ήδη περιορίστηκε μόνο σε Ευρώπη και Καναδά το 2012.

Η Nestle ανέφερε την Παρασκευή ότι η Coca-Cola θα διατηρήσει την άδεια να παράγει και να πουλά Nestea στον Καναδά, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ανδόρα, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία.

Το τμήμα Nestle Waters, το οποίο διαχειρίζεται τη μάρκα σε αρκετές χώρες, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, επίσης θα διαχειρίζεται το Νestea σε ευρωπαϊκές χώρες που δεν επηρεάζονται από τις συμφωνίες αδειοδότησης που έχει κλείσει με την Coca-Cola, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί