Powered by

Nestle και Coca-Cola έδωσαν τέλος στην κοινοπραξία Nestea

Έπειτα από 16 χρόνια, οι δύο εταιρίες συνεχίζουν ξεχωριστά στην αναπτυσσόμενη αγορά των εμφιαλωμένων ροφημάτων. Η μάρκα Nestea ήρθε αντιμέτωπη με άγριο ανταγωνισμό από το Lipton των Unilever και PepsiCo.

Nestle and Coca-Cola συμφώνησαν να δώσουν τέλος στην κοινοπραξία τους για το κρύο τσάι Nestea, έπειτα από 16 χρόνια, και να κινηθούν βάσει ξεχωριστής στρατηγικής στη ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά εμφιαλωμένων ροφημάτων, μεταδίδει το Reuters.

Οι εταιρίες σχημάτισαν την κοινοπραξία Beverage Partners Worldwide το 2001, προκειμένου να αρχίσουν να πουλάνε το Nestea σε όλο τον κόσμο, αλλά η μάρκα ήρθε αντιμέτωπη με άγριο ανταγωνισμό από το κρύο τσάι της Lipton, το οποίο πωλείται μέσω κοινοπραξίας των Unilever και PepsiCo.

Επιπλέον, οι καταναλωτές σταδιακά μετατοπίζονται από τα εμφιαλωμένα γλυκά ροφήματα προς το νερό, εξαιτίας ανησυχιών που έχουν να κάνουν με την υγεία και το περιβάλλον.

Η Nestle ανακοίνωσε μια αναβίωση της μάρκας Nestea τον περασμένο μήνα, αλλάζοντας τη συνταγή και τη συσκευασία της, ενώ τα νέα προϊόντα Nestea είναι με γεύσεις φρούτων.

«Η αγορά έτοιμου τσαγιού έχει εξελιχθεί και η Nestle θεωρεί ότι έχει έρθει ο καιρός να αναπτύξει το Nestea ανεξάρτητα», ανέφερε η εταιρία την Παρασκευή, ανακοινώνοντας το τέλος της κοινοπραξίας που ήδη περιορίστηκε μόνο σε Ευρώπη και Καναδά το 2012.

Η Nestle ανέφερε την Παρασκευή ότι η Coca-Cola θα διατηρήσει την άδεια να παράγει και να πουλά Nestea στον Καναδά, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Ανδόρα, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία και τη Βουλγαρία.
Το τμήμα Nestle Waters, το οποίο διαχειρίζεται τη μάρκα σε αρκετές χώρες, περιλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών, επίσης θα διαχειρίζεται το Νestea σε ευρωπαϊκές χώρες που δεν επηρεάζονται από τις συμφωνίες αδειοδότησης που έχει κλείσει με την Coca-Cola, πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Goldman Sachs: Ταχύτερη ανάπτυξη σε Γερμανία και Ευρωζώνη, λιγότερες περικοπές από την ΕΚΤ
Ισχυρή άνοδος του ευρώ-Εκτιμήσεις για επιπλέον άλμα 10% τους επόμενους μήνες
Ευρωζώνη: Ενισχύθηκε κατά 1,8% η βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο
Άλμα τριετίας στις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων με φόντο τη χαλάρωση του φρένου χρέους
Σε πτώση ο χρυσός λόγω εμπορικού πολέμου
Παραδοχή Τραμπ: Οι δασμοί μπορεί να προκαλέσουν αναταραχή στην αμερικανική οικονομία
Κίνα: Στόχος ανάπτυξης 5% το 2025 παρά τους αμερικανικούς δασμούς
Αντίμετρα κατά των δασμών Τραμπ ανακοίνωσαν Καναδάς και Μεξικό
Δασμοί Τραμπ: Ποια αγαθά επηρεάζονται σε Μεξικό, Καναδά και Κίνα
ΗΠΑ: Πρώτα σημάδια αρνητικής ανάπτυξης στην αμερικανική οικονομία