Powered by

Κουγιάλης: Προοπτικές προσέλκυσης επενδύσεων από Αίγυπτο

Την σημασία της συνεχούς αναβάθμισης των σχέσεων Κύπρου – Αιγύπτου, καθώς και την προώθηση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου όπως αυτή έχει διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια, τόνισαν ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης και η Υπουργός Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας της Αιγύπτου Sahar Nasr, η οποία πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, σε συνάντηση που είχαν οι δυο Υπουργοί, σημείωσαν ότι οι σχέσεις των δύο χωρών ενισχύονται και αναπτύσσονται.

Συμφώνησαν, παράλληλα, όπως αξιοποιηθούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της κάθε χώρας και προωθηθεί περαιτέρω η οικονομική συνεργασία μεταξύ της Κύπρου και Αιγύπτου, προς όφελος και των δύο λαών, στοχεύοντας την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία τους.

Ο κ. Κουγιάλης είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις με την Αιγύπτια Υπουργό για τις προοπτικές συνεργασίας και προσέλκυσης επενδύσεων που παρουσιάζονται σε διαφόρους τομείς και τόνισε την ανάγκη εμπλοκής του ιδιωτικού τομέα στην προσπάθεια που γίνεται.

Πιο συγκεκριμένα, συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στους τομείς του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής, της γεωργίας και της αλιείας.

Ιδιαίτερα σημειώθηκαν οι προοπτικές που παρουσιάζονται στην μεταποίηση, προμήθεια και διευκόλυνση της εμπορίας γεωργικών προϊόντων, με ιδιαίτερη αναφορά στο χαλούμι και στα προϊόντα ιχθυοκαλλιέργειας ελαιοκαλλιέργειας και πατατοκαλλιέργειας, καθώς και στις προοπτικές που υπάρχουν για συνεργασία για προώθηση καινοτόμων έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και διαχείρισης στερεών δημοτικών αποβλήτων.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Έτσι θα γίνεται η παραχώρηση τουρκοκυπριακών περιουσιών-Τι αλλάζει, οι κανονισμοί που ψήφισε η Βουλή
Ψηφίστηκαν οι προϋπολογισμοί των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης-Ποιοι είναι πλεονασματικοί και ποιοι ελλειμματικοί
Ιωσήφ Φράγκος: Να υπερασπιστούμε λυσσαλέα την ανεξαρτησία του θεσμού της δικαιοσύνης-Άκρατος λαϊκισμός
Σε ανοδική πορεία παρέμεινε το ΧΑΚ
Σε νέα εποχή με ΕΜΕΚ η εφαρμογή των κυρώσεων-Βήμα περαιτέρω βελτίωσης της εικόνας της Κύπρου
Όλο και πιο κοντά στην ένταξη στη ζώνη Σένγκεν η Κύπρος-Πράσινο Βουλής για λειτουργία του εθνικού VIS
Δυναμιτίζουν το κλίμα για την ΑΤΑ οι συντεχνίες...Επιμένουν σε πλήρη αποκατάσταση και απειλούν με απεργίες
Χωρίς πολλαπλές συντάξεις οι μελλοντικοί κρατικοί αξιωματούχοι...Οι αλλαγές στο καθεστώς καταβολής που επέφερε η Βουλή
Γεμάτη ατζέντα με 100+ένα νομοθετήματα στην τελευταία Ολομέλεια πριν τις διακοπές-Ξεχωρίζουν οι πολλαπλές συντάξεις
Πασυνδικαλιστική σύσκεψη για ΑΤΑ και νέα κοινή συνάντηση μεταξύ κοινωνικών εταίρων την επόμενη εβομάδα