Powered by

Η Amazon κλείνει τη μη κερδοφόρα Quidsi

Η Amazon ανακοίνωσε την Τετάρτη πως κλείνει τη μη κερδοφόρα εταιρία Quidsi, την οποία είχε αγοράσει για πάνω από 500 εκατ. δολάρια.

Η τεχνολογική εταιρία έκλεισε στα τέλη του 2010 συμφωνία για την αγορά της Quidsi, η οποία διαχειρίζεται μεταξύ άλλων τα Diapers.com και Soap.com, και άρχισε να αποστέλλει πάνες και άλλα βασικά για το νοικοκυριό, σε μεγάλο βαθμό δωρεάν. Όπως αναφέρει η Wall Street Journal, οι δωρεάν αποστολές ήταν κάτι στο οποίο η Amazon αντιμετώπιζε άγριο ανταγωνισμό.

«Έχουμε εργαστεί υπερβολικά σκληρά τα τελευταία επτά χρόνια για να κάνουμε την Quidsi κερδοφόρα και δυστυχώς δεν έχουμε καταφέρει να το κάνουμε», επεσήμανε εκπρόσωπος της εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου.

Όπως πρόσθεσε, τα προϊόντα της Quidsi στο εξής θα πωλούνται από το Amazon.com. Η ομάδα του προσωπικού που αναπτύσσει λογισμικό θα μεταφερθεί στο AmazonFresh, το τμήμα μαναβικής της εταιρίας.
Η Amazon απολύει 263 εργαζόμενους, κάποιοι από τους οποίους θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν αίτηση για άλλες θέσεις μέσα στην εταιρία, σύμφωνα με σχετικό έγγραφο που υπέβαλε στο παράρτημα του αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας στο Νιου Τζέρζι.

Συνιδρυτής της Quidsi ήταν ο Marc Lore, ο οποίος παρέμεινε στην εταιρία για περίπου τρία χρόνια μετά την εξαγορά της από την Amazon. Έπειτα ίδρυσε την ανταγωνίστρια της Amazon, Jet.com, που πέρυσι εξαγοράστηκε από τα Wal-Mart Stores για 3,3 δισ. δολάρια. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη τιμή που έχει καταβληθεί ποτέ για απόκτηση αμερικανικής startup ηλεκτρονικού εμπορίου.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ