Powered by

Κύπρος – Αίγυπτος υπέγραψαν σειρά συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας

Σειρά συμφωνιών και μνημονίων συνεργασίας υπεγράφησαν την Παρασκευή (3 Μαρτίου), στο Υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου.

Συγκεκριμένα υπεγράφησαν το Πρωτόκολλο της 2ης Συνόδου της Διακυβερνητικής Επιτροπής Κύπρου – Αιγύπτου, ένα Μνημόνιο Συνεργασίας για θέματα εργασίας, μία συμφωνία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς, ένα Μνημόνιο Συνεργασίας για ενίσχυση των διμερών επενδυτικών σχέσεων και ένα Μνημόνιο Συνεργασίας μεταξύ του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου και του Αιγυπτιακού Συνδέσμου Επιχειρηματιών.

Σε δηλώσεις στην τελετή υπογραφής των συμφωνιών, ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, και η Αιγύπτια Υπουργός Επενδύσεων και Διεθνούς Συνεργασίας, Σαχάρ Νασρ, επανέλαβαν ότι Κύπρος και Αίγυπτος είναι στρατηγικοί εταίροι, τονίζοντας ότι οι συμφωνίες που υπεγράφησαν ενισχύουν τις σχέσεις των δύο χωρών.

Από πλευράς του ο Υπουργός Μεταφορών, Μάριος Δημητριάδης, τόνισε ότι η συμφωνία για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς θα δώσει τη δυνατότητα στις δύο χώρες να διαχειριστούν και να προστατεύσουν κατά τρόπο πολύ καλύτερο την πολιτιστική κληρονομιά τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Χάσμα και ολοταχώς προς αδιέξοδο για την ΑΤΑ-Κρατά ζωντάνη στον... αναπνευστήρα την προοπτική ο Παναγιώτου
Χωρίς σημαντική μεταβολή έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ
Αύξηση εσόδων και συγκράτηση δαπανών στον κρατικό προϋπολογισμό μέχρι τον Μάιο-Τα στοχεία του Γενικού Λογιστηρίου
Tιμολόγηση με βάση χρήση στις βιομηχανικές και βιοτεχνικές περιοχές ζητά από την Κυβέρνηση η Επιτροπή Εμπορίου
Στην William Grant & Sons «The Famous Grouse» και «Naked Malt»-Στην κυπριακή αγορά από την Laiko Cosmos Trading
Πότε ανοίγει ξανά η πύλη καταχώρησης των 260 αιτήσεων για την ηλεκτροκίνηση-Πού κυμαίνοντα τα ποσά των χορηγιών
Ν. Χριστοδουλίδης: Κομβικής σημασίας για τον κυπριακό τουρισμό το 2025-Το κλειδί για συνέχιση της εξελικτικής του πορείας
Κέντρο Φροντίδας και κατοικιών για ΑμεΑ συνολικού προϋπολογισμού μέχρι €2 εκατ. από τον όμιλο Eurobank
Θ. Μιχαηλίδης: Ανάγκη για ανοίγματα και σε άλλες δυνητικές αγορές...Μπορεί να γίνει αντίστοιχη με του Η.Β. η γερμανική
Ευρεία σύσκεψη στο ΕΒΕ Λεμεσού-Τα επόμενα βήματα για τις εξαγγελίες Νίκου Χριστοδουλίδη