Μ. Ταννούσης: Υψηλές οι αποδόσεις ακινήτων στο Λονδίνο
17:53 - 28 Μαρτίου 2017

Μοναδική και ασφαλή επένδυση εξακολουθούν να αποτελούν τα ακίνητα στο Λονδίνο και μπορούν να ενισχύσουν το χαρτοφυλάκιο των επενδυτών , παρέχοντας τους σταθερό εισόδημα και υψηλές αποδόσεις, με μεσοπρόθεσμη στρατηγική εξόδου και προστασία του κεφαλαίου. Αυτό ανέφερε ο Επικεφαλής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Consulco, Μιχάλης Ταννούσης μιλώντας ενώπιον της ημερίδας τα «Νέα δεδομένα στην Αγορά Ακινήτων στο Λονδίνο μετά το Brexit».
Η παραχώρηση προχρηματοδότησης (bridging finance), σύμφωνα με τον κ. Ταννούση, γίνεται για αγορές back to back, για εξαγορές μέσω δημοπρασιών, για απόκτηση οικίας μέχρι την έγκριση στεγαστικών δανείων, για χρηματοδοτήσεις αναπτύξεων και για αύξηση ιδίων κεφαλαίων. Πρόσθεσε ότι η προχρηματοδότηση είναι μοναδική καθώς το ποσό της επένδυσης είναι ασφαλισμένο από τον τομέα ακινήτων στο Λονδίνο, περιέχει στρατηγική γρήγορης εξόδου, ενώ υπάρχει η δυνατότητα απόσυρσης της επένδυσης και επανεπένδυσης προκαθορίζοντας τις αποδόσεις της.
Υποδεικνύοντας ότι ο κίνδυνος της προχρηματοδότησης είναι χαμηλή, ο κ. Τανούσης εξήγησε, «Με το δάνειο σε σχέση με την αξία του ακινήτου να κυμαίνεται το πολύ στο 70%, έστω και αν οι τιμές των ακινήτων του Λονδίνου μειωθούν κατά 30% μέσα σε ένα χρόνο, η Consulco Finance και ο επενδυτής θα εξακολουθήσουν να κατέχουν την αρχική αξία και τα έσοδα από τόκους».