Powered by

Κατάρ: Επενδύσεις £5 δις στο Ηνωμένο Βασίλειο

Το σχέδιο του Κατάρ να επενδύσει 5 δισ. λίρες (6,3 δισεκ. δολάρια) στη Βρετανία τα επόμενα πέντε χρόνια, θα εστιάσει στις ενεργειακές υποδομές, στο real estate και στις υπηρεσίες, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας τη Δευτέρα.

«Τα επόμενα τρία με πέντε χρόνια το Κατάρ θα επενδύσει 5 δισ. λίρες στη βρετανική οικονομία μέσω διάφορων επενδυτικών funds» ανέφερε ο Σεϊχης Αμπντουλάχ μπιν Νάσερ μπιν Χαλίφα αλ Θάνι.

«Οι επενδύσεις μας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα εστιάσουν στην ενέργεια, στις υποδομές, στο real estate και σε άλλους τομείς» σημείωσε.

Νωρίτερα, στο περιθώριο επενδυτικού φόρουμ στο Λονδίνο, ο υπουργός Οικονομικών του Κατάρ, Αλ Σαρίφ -Αλ Εμαντ, είχε δηλώσει στο Reuters ότι το Κατάρ θα επενδύσει 5 δισ. λίρες στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια. 

«Η μεταμόρφωση της χώρας σε ένα παγκόσμιο κέντρο βιομηχανιών που βασίζονται στη γνώση και την καινοτομία είναι ένας από τους πιο ζωτικούς στόχους του κράτους του Κατάρ», είχε τονίσει ο Αλ Θανί. 

Το εμιράτο σκοπεύει να συνεργαστεί με τη βρετανική κυβέρνηση και με βρετανικές εταιρίες, προκειμένου να επιτύχει αυτό τον στόχο σε μια περίοδο κατά την οποία το Ηνωμένο Βασίλειο «ξεκινά μια πορεία ως Παγκόσμια Βρετανία», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το Bloomberg.

Οι επενδύσεις από την πλευρά του Κατάρ θα χρησιμεύσουν ως μαξιλάρι για τις αρνητικές επιπτώσεις του Brexit στην οικονομία, και για τα δύο μέρη. Ενόψει του διαζυγίου από την ΕΕ, η Βρετανία κάνει βήματα για να διατηρήσει τις ξένες επενδύσεις. Όπως μεταδίδει το πρακτορείο, η χώρα μέχρι που πρόσφερε γραπτές εγγυήσεις στη Nissan Motor, σε μια προσπάθεια να αναχαιτίσει τον ανταγωνισμό από άλλα ευρωπαϊκά μέλη στην προσέλκυση ταλέντων και κεφαλαίου.

Ο πρωθυπουργός του εμιράτου, σεΐχης Αμπντάλα μπιν Νασέρ αλ Χαλίφα Αλ Θανί, ηγείται μιας αποστολής πάνω από 400 αξιωματούχων και επιχειρηματικών στελεχών στο Λονδίνο και το Μπέρμιγχαμ, για μια διήμερη συνάντηση με Βρετανούς ομολόγους τους, σύμφωνα με κυβερνητικές ανακοινώσεις.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ