powered by

Τριυπουργική σύσκεψη για τη λεωφόρο Τσερίου

Το θέμα της ανάπλασης της λεωφόρου Τσερίου θα τεθεί επί τάπητος σε σύσκεψη που έχει συγκαλέσει για τις 27 Μαρτίου ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Στη σύσκεψη, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών, θα συμμετέχουν επίσης ο υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Μάριος Δημητριάδης, ο δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους και εκπρόσωποι των αρμοδίων τμημάτων του κράτους, των Δημοσίων Έργων και του Τμήματος Πολεοδομίας.

Σε δηλώσεις στο ΚΥΠΕ, ο δήμαρχος Στροβόλου χαιρέτισε το γεγονός ότι παρόντες στη σύσκεψη θα είναι τρεις Υπουργοί της Κυβέρνησης, κάτι που δείχνει, όπως τόνισε, τη βούληση του κράτους να επιλύσει το πρόβλημα.

Σημείωσε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου είχε ζητήσει συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών για να συζητηθεί το θέμα της Τσερίου γιατί θέλει να βρεθεί μια λύση στο πρόβλημα.

«Προσερχόμαστε στο διάλογο ευελπιστώντας ότι θα βρεθεί μια λύση», ανέφερε, σημειώνοντας ότι ο σχεδιασμός της Λεωφόρου Τσερίου όπως αυτός έχει προταθεί από τα αρμόδια τμήματα του κράτους «δεν μας ικανοποιεί».

Ανέφερε ότι ο σχεδιασμός όπως έχει προταθεί από το Τμήμα Πολεοδομίας προβλέπει την κατασκευή ενός δρόμου 2,8 χιλιομέτρων με τρεις λωρίδες κυκλοφορίας (δύο λωρίδες κυκλοφορίας να κατεβαίνουν και μία λωρίδα να ανεβαίνει την Τσερίου) και κτιστή νησίδα.

Σημείωσε ότι οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες ζητούν δύο λωρίδες κυκλοφορίας που να είναι πλατύτερες, με πλατιά πεζοδρόμια και να τοποθετηθεί νησίδα όπου χρειάζεται.

«Λαμβάνουμε σοβαρά υπόψη τις ανησυχίες των κατοίκων και των καταστηματαρχών της περιοχής και θέλουμε στο σχεδιασμό να ληφθούν υπόψη αυτές οι ανησυχίες», είπε στο ΚΥΠΕ ο κ. Παπαχαραλάμπους, προσθέτοντας πως «προτείνουμε μια πιο ήπια και ανθρωποκεντρική προσέγγιση με πιο πλατιά πεζοδρόμια, περισσότερους χώρους στάθμευσης, εύκολη πρόσβαση για άτομα με ειδικές ανάγκες».

Τέλος, ο Δήμαρχος Στροβόλου τόνισε την ανάγκη να γίνουν εκατέρωθεν υποχωρήσεις ώστε να επιλυθεί το πρόβλημα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Κ. Ιωάννου: Η Κυβέρνηση στηρίζει με δράσεις τον αγροτικό κόσμο-Στοχευμένες δράσεις για ανάπτυξη της Δερύνειας
Εκτοξεύθηκαν οι πωλήσεις ακινήτων-Η πρωτιά Λεμεσού και η «ισοπαλία» Λευκωσίας και Λάρνακας
Επιλεγμένα οικιστικά ακίνητα σε Λεμεσό και Πάφο από την Altamira Real Estate
Τα πολεοδομικά κίνητρα για προσιτή στέγη και όσα πρέπει να ξέρουν οι developers-«Εμφανής η απήχηση του Σχεδίου»
Εκρηκτικό ξεκίνημα για την αγορά καινούργιων διαμερισμάτων και οικιών το 2025-Η ακτινογραφία της Landbank Analytics
Νέα εικόνα για την οδό Τρικούπη στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας (photos)
Συζήτησαν αναπτυξιακή πορεία και επενδυτικές προοπτικές της Λάρνακας ΕΒΕ και Κωνσταντίνος Ιωάννου
Γιάννης Μισιρλής: Κινητήριος δύναμη ανάπτυξης και ευημερίας ο τομέας των ακινήτων
Πράσινο Υπουργικού για συνέχιση σχεδίου επιδότησης εγκλωβισμένων οικογενειών για ανέγερση/επέκταση κατοικίας
Κ. Ιωάννου: Προς μόνιμη λύση για όλους τους εγκλωβισμένους αγοραστές-Ετοιμάζεται τελική πρόταση νόμου