Powered by

H Deutsche Bank δεσμεύεται να παραμείνει στο Λονδίνο

Η Deutsche Bank βρίσκεται σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις για να μεταφέρει τη βρετανική της έδρα σε νέο κτίριο που κατασκευάζεται στην χρηματοοικονομική ζώνη του Σίτι

Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας συζητά με την εταιρία Land Securities Group ώστε να ενοικιάσει το νέο κτίριο για 25 χρόνια, ενώ το προσωπικό της θα αρχίσει να μεταφέρεται το 2023, σύμφωνα με υπόμνημα που έστειλε η εταιρία στους εργαζομένους της και το οποίο εξέτασε το Bloomberg.

Η ζήτηση από εταιρίες για επαγγελματικούς χώρους στο Λονδίνο έχει υποχωρήσει στον απόηχο της απόφασης για Brexit, με την BNP Paribas να εκτιμά πως οι επιχειρήσεις νοίκιασαν 19% λιγότερο χώρο στο κεντρικό Λονδίνο το 2016 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο.

Η Deutsche Bank, η οποία βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης των δραστηριοτήτων της, τόνισε αυτό το μήνα πως η φάση του σχεδίου της θα προκαλέσει επιπρόσθετη απώλεια θέσεων εργασίας. Το 2015, είχε προβλέψει ότι θα εξαλειφθούν 9.000 θέσεις εργασίας μέχρι το 2018.

«Η κίνηση αντανακλά την αφοσίωση της τράπεζας στο Σίτι του Λονδίνου και τη σημασία που δίνει στο να είναι εργοδότης στην πρωτεύουσα», επεσήμανε ο Garth Ritchie, ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank στη Βρετανία, στο εσωτερικό υπόμνημα.

«Αυτό θα ενισχύσει τους στρατηγικούς στόχους της τράπεζας για αύξηση της αποδοτικότητας, μείωση της πολυπλοκότητας και ισχυροποίηση των δεσμών μεταξύ τμημάτων και υποδομής», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ