Powered by

Έρευνα κατά ING για ξέπλυμα χρήματος

Η ING αποκάλυψε στην ετήσια έκθεσή της που δημοσιεύθηκε την περασμένη εβδομάδα ότι έχει βρεθεί στο στόχαστρο της ολλανδικής εισαγγελίας, στο πλαίσιο ποινικής έρευνας για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά που θα μπορούσε να οδηγήσει σε υψηλά πρόστιμα.

Σύμφωνα με το Reuters, εκπρόσωπος της εταιρίας επιβεβαίωσε ότι οι εισαγγελικές αρχές έχουν ανοίξει έρευνα. Ωστόσο δεν επιβεβαίωσε ένα ρεπορτάζ της ολλανδικής εφημερίδας Het Financieele Dagblad, σύμφωνα με το οποίο η έρευνα αυτή συνδέεται με μια υπόθεση δωροδοκίας της κόρης του πρώην προέδρου του Ουζμπεκιστάν από αρκετές εταιρίες τηλεπικοινωνιών, περιλαμβανομένης της Vimpelcom με έδρα στο Άμστερνταμ. Το έντυπο επικαλέστηκε μια εκπρόσωπο της εισαγγελίας ως πηγή.

Ο εκπρόσωπος της ING, Raymond Vermeulen, δήλωσε ότι η τράπεζα δεν μπορεί να σχολιάσει κάτι άλλο, πέραν του τι αναφέρεται στην ετήσια έκθεσή της. «Η ING Bank είναι αντικείμενο ποινικής έρευνας των ολλανδικών αρχών, επάνω σε διάφορες απαιτήσεις που σχετίζονται με ενσωμάτωση πελατών, ξέπλυμα χρήματος και πρακτικές διαφθοράς», γνωστοποιεί το κείμενο.

Η έκθεση αναφέρει ακόμη πως έχει λάβει αιτήματα για πληροφορίες από τις αμερικανικές αρχές, με τις οποίες συνεργάζεται. Η τράπεζα δήλωσε ότι δεν μπορεί να προβλέψει την έκβαση της έρευνας, αλλά είναι πιθανό αυτή να οδηγήσει σε σημαντικά πρόστιμα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ