Powered by

Συγχώνευση Vodafone-Idea στην Ινδία

Η ινδική μονάδα της Vodafone Group συμφώνησε να συγχωνευθεί με την Idea Cellular προκειμένου να δημιουργήσουν μια εταιρία ασύρματης τηλεφωνίας που θα είναι διπλάσια της AT&T σε όρους συνδρομητών.

Η νέα οντότητα θα είναι η κορυφαία σε μια αγορά εξαιρετικά ανταγωνιστική, αφότου ο πλουσιότερος άνθρωπος της χώρας άρχισε να προσφέρει τηλεφωνικές κλήσεις δωρεάν. Η Vodafone θα έχει στην κατοχή της το 45,1% της συνδυασμένης εταιρίας, αφού πουλήσει μερίδιο 4,9% στις εταιρίες συμμετοχών του δισεκατομμυριούχου Kumar Mangalam Birla. Οι εταιρίες του τελευταίου θα έχουν το 26%, ενώ το υπόλοιπο θα ανήκει στο κοινό.

Σύμφωνα με το Bloomberg, η νέα εταιρία είναι αξίας 23,2 δισ. δολαρίων, βάσει της αξίας 12,4 δισ. δολαρίων που έχει η Vodafone India ως εταιρία και της αξίας 10,8 δισ. δολαρίων που έχει η Idea Cellular.

Ο νέος φορέας ασύρματης τηλεφωνίας θα έχει 395 εκατ. συνδρομητές, ξεπερνώντας τους χρήστες της Bharti Airtel που είναι αυτή τη στιγμή κορυφαία στην αγορά. Η Vodafone θα μπορέσει να βγει στο χρηματιστήριο στην Ινδία, τη δεύτερη μεγαλύτερη αγορά ασύρματης τηλεφωνίας στον κόσμο, κάτι που εξέταζε τουλάχιστον από το 2011.

Εκτός αυτού, η συμφωνία αυτή θα επιτρέψει στην Vodafone να «ξεφορτωθεί» μια μη κερδοφόρα επιχείρηση που την έχει αναγκάσει να προχωρήσει σε απομείωση πέντε δισ. δολαρίων και να «ρίξει» πάνω από επτά δισ. δολάρια στη μονάδα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των εταιριών, η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2018.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

 

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ