Powered by

Κέρδος 17.250 δολ από κάθε αμάξι που πουλά η Porsche

«Μηχανή κερδών» αποδεικνύεται η Porsche, αφού υπολογίζεται ότι για κάθε όχημα που πουλά, η μάρκα της Volkswagen έχει καθαρό κέρδος περίπου 17.250 δολαρίων.

Η μάρκα πολυτελείας πούλησε την περασμένη χρονιά 238.000 οχήματα και εμφάνισε λειτουργικά κέρδη ύψους 3,9 δισ. ευρώ (4,1 δισ. δολάρια). Αυτό αντανακλά άνοδο 14% σε σχέση με το 2015. Βάσει αυτών των στοιχείων το Bloomberg υπολόγισε ότι η αυτοκινητοβιομηχανία κατέγραψε καθαρό κέρδος περίπου 17.250 δολαρίων ανά όχημα, δηλαδή κατά 9% περισσότερο σε σύγκριση με το 2015.

«Εν ολίγοις, κάθε φορά που η Porsche πουλά ένα σπορ αυτοκίνητο 911 ή ένα Cayenne SUV, μπορεί με το κέρδος από αυτό το όχημα να αγοράσει μια καινούρια Chevy Cruze», σχολιάζει το πρακτορείο.

Στο μεταξύ, οι Γερμανοί ανταγωνιστές της μάρκας πολυτελείας ούτε καν πλησιάζουν τα κέρδη αυτά της Porsche. Η Daimler έβγαλε περίπου 5.000 δολάρια ανά όχημα πέρυσι, πάνω κάτω το ίδιο περιθώριο με την BMW.
Το μεγάλο κέρδος που έχει η εταιρία ανά όχημα οφείλεται σε μεγάλο βαθμό απλά στην τιμή τους. Τα αυτοκίνητα της Porsche δεν είναι φθηνά. Αντίθετα, άλλοι παίκτες στα πολυτελή αυτοκίνητα, όπως η Mercedes, συχνά προσφέρουν πιο απλές εκδόσεις με μικρότερα περιθώρια, προκειμένου να προσελκύσουν νέους αγοραστές.

Επιπλέον, οι πελάτες της Porsche πληρώνουν και premium για τη φήμη του νέου αυτοκινήτου τους. Το «παιχνίδι» αυτό το γνωρίζει καλά και η Ferrari, της οποίας το λειτουργικό κέρδος ανά όχημα ισούται σχεδόν με 90.000 δολάρια, αν και η εταιρία αυτή παράγει μόλις 8.000 αυτοκίνητα το χρόνο.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ