Powered by

Νέα εταιρεία γεωγρήσεων από τον δισεκατομμυριούχο Fredriksen

Νέα εταιρεία γεωτρήσεων ετοιμάζεται να εγγράψει στη Νορβηγία ο δισεκατομμυριούχος John Fredriksen, ο οποίος συμμετέχει στις δύσκολες διαπραγματεύσεις για αναδιάρθρωση του χρέους της Seadrill.

Την ώρα που η Seadrill διανύει δύσκολη οικονομική περίοδο, ο Νορβηγός δισεκατομμυριούχος, ο οποίος είναι κάτοχος κυπριακή υπηκοότητας , προτίθεται να δημιουργήσει την Northern Drilling, αμιγώς επενδυτική εταιρεία, εγγεγραμμένη σε εξωχρηματιστηριακή αγορά της Νορβηγίας. Παράλληλα, στα πλάνα βρίσκεται η πλήρης δημόσια εγγραφή της εταιρείας στο χρηματιστήριο του Όσλο εντός της χρονιάς.

Ο Fredriksen έχει προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά περίπου 230 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων ο ίδιος συνέλαβε σχεδόν τα μισά.

Η Northern Drilling έχει συσταθεί μετά την αγορά της West Mira, την οποία αγόρασε η Seatankers, εταιρεία του Fredriksen, έναντι 365 εκατ. δολαρίων, ως μέρος διακανονισμού μεταξύ της Seadrill και της Hyundai Heavy Industries.

Οι υπεράκτιες ιδιοκτήτες εταιρείες του Νορβηγού δισεκατομμυριούχου έχουν δεχτεί πλήγμα από το 2014, καθώς οι εταιρείες πετρελαίου έχουν περικόψει τις δαπάνες προκειμένου να αντιμετωπίσουν την κατάρρευση των τιμών του αργού πετρελαίου, την ώρα που η ζήτηση για υπηρεσίες γεώτρησης έχει μειωθεί.

ΠΗΓΗ: Bloomberg

Δειτε Επισης

Βέλγιο: Παραλύουν τα αεροδρόμια, ακυρώνονται οι πτήσεις
Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ