Powered by

Απώλειες $16 δισ. για τον Carlos Slim λόγω Τραμπ

Στις 15 Ιουνίου του 2015, την ημέρα που ξεκίνησε την προεκλογική του εκστρατεία ο Ντόναλντ Τραμπ, η προσωπική περιουσία του Carlos Slim πλησίαζε τα 67 δισ. δολάρια. Σήμερα είναι περίπου 51 δισ. δολάρια.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, κανένας άνθρωπος στον πλανήτη δεν έχασε περισσότερα όσο σημείωνε την άνοδό του ο σημερινός Αμερικανός πρόεδρος, όσο ο Μεξικανός μεγιστάνας των τηλεπικοινωνιών.

Ο δισεκατομμυριούχος έχει βρεθεί στην έκτη θέση στον Billionaires Index του πρακτορείου, αν και κάποτε καταλάμβανε την κορυφή. Κάποιοι από τους λόγους για αυτή την πτώση δεν έχουν καμία σχέση με την ίδια την αμερικανική πολιτική, ωστόσο μεγάλο μέρος της ευθύνης φέρει η σκληρή ρητορική του Τραμπ κατά του Μεξικού, κάτι που έχει βυθίσει το πέσο και έχει εξαλείψει ένα μέρος της αξίας των περιουσιακών του στοιχείων.

Ωστόσο, οι ίδιες αιτίες που πιέζουν την περιουσία του μεγιστάνα, φαίνεται πως έχουν τονώσει τη δημοτικότητά του σε τέτοιο βαθμό που το τελευταίο διάστημα γίνεται λόγος για υποψηφιότητά του στις μεξικανικές προεδρικές εκλογές της επόμενης χρονιάς.

Αφότου ο Slim συναντήθηκε με τον Ντόναλντ Τραμπ το Δεκέμβριο, οι Μεξικάνοι που εξοργίστηκαν από τις δεσμεύσεις του προέδρου να επισπεύσει τις απελάσεις και να χτίσει το διαβόητο τείχος στα σύνορα των δύο χωρών, άρχισαν να πείθονται για το ότι ο 77χρονος κροίσος θα μπορούσε να είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεται η χώρα.

Δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε τον Ιανουάριο στο περιοδικό El Universal, αποκάλυψε πως ο Slim θεωρείται ο πιο κατάλληλος Μεξικανός για να αντιπαλέψει τον Τραμπ ως πρόεδρος, εκτοπίζοντας τον Άντρες Μάνουελ Λόπες Ομπραντόρ που προηγούμενα ερχόταν πρώτος στις δημοσκοπήσεις και τον οποίο το πρακτορείο χαρακτηρίζει «λαϊκιστή».

Οι Μεξικάνοι έχουν εντυπωσιαστεί από την μεγάλη περιουσία του και την περιφρόνησή του απέναντι στον Τραμπ, αλλά και από τις εκκλήσεις του σύμφωνα με τις οποίες η μεξικανική οικονομία πρέπει να «στραφεί στον εαυτό της», αναφέρει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί