Powered by

Οι πόλεις που το αυτοκίνητο είναι αχρείαστο

Ορισμένες από τις σημαντικότερες πόλεις του κόσμου υποφέρουν από την κυκλοφοριακή συμφόρηση και τα «αργά» τρένα, ενώ άλλες διαθέτουν τις καλύτερες υποδομές για τους πολίτες τους.

Η έρευνα για την «Ποιότητα Ζωής του 2017» της Mercer μεταξύ άλλων συμπεριέλαβε τον δείκτη υποδομών, υπολογίζοντας τις δημόσιες μεταφορές, την κυκλοφοριακή συμφόρηση, την ποικιλία των διεθνών πτήσεων από τοπικά αεροδρόμια, την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος και τη διαθεσιμότητα του νερού, τηλεφώνου και ταχυδρομείου.

Δείτε παρακάτω ποιες ξεχώρισαν για τη φετινή χρονιά:

ΒΑΝΚΟΥΒΕΡ - ΚΑΝΑΔΑΣ
Η πόλη εξυπηρετείται από ένα ευρύ φάσμα μέσων μαζικής μεταφοράς, διαθέτοντας δημόσια λεωφορεία, ταχεία εξυπηρέτηση του μετρό και ένα λιμάνι.


ΑΜΒΟΥΡΓΟ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Όπως και σε πολλές άλλες γερμανικές πόλεις, οι δημόσιες συγκοινωνίες στο Αμβούργο είναι άριστες. Με ένα εισιτήριο ένας επιβάτης μπορεί να έχει πρόσβαση στο δίκτυο HVV, το οποίο καλύπτει υπόγειες υπηρεσίες και τη χρήση λεωφορείου, τρένου και πλοίου.



ΣΙΔΝΕΙ - ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ
Το σύστημα δημόσιων μεταφορών του Σίδνεϊ περιλαμβάνει ένα μεγάλο δίκτυο τρένων, λεωφορείων και λιμανών, καθώς και ταχείς συνδέσεις προς το αεροδρόμιο.


ΛΟΝΔΙΝΟ - ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ
Το παγκοσμίου φήμης μετρό του Λονδίνου λειτουργεί σε όλη την πόλη, η οποία επιπλέον εξυπηρετείται από ένα μεγάλο στόλο κόκκινων λεωφορείων.


ΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ - ΚΙΝΑ
Το Χονγκ Κονγκ διαθέτει άριστες δημόσιες υποδομές, οι οποίες έχουν χαρακτηρισθεί και από τις καλύτερες στον κόσμο. Τα δρομολόγια των λεωφορείων καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής, ενώ υπάρχουν μικρά λιμάνια μεταξύ των νησιών προκειμένου να μεταφέρονται οι κάτοικοι της πόλης. Επιπλέον, το Χονγκ Κονγκ διαθέτει τρένα τα οποία εκτελούν δρομολόγια έως την ηπειρωτική Κίνα και μια ιδιαίτερα αποδοτική υπόγεια υπηρεσία.


ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Το Ντίσελντορφ βρίσκεται σε ένα από τα καλύτερα σημεία της Γερμανίας, ενώ τα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης – τα οποία περιλαμβάνουν λεωφορεία, τραμ και ένα δίκτυο μετρό – είναι ταχεία, αποτελεσματικά και αρκετά οικονομικά.


ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ - ΔΑΝΙΑ
Τα μέσα μαζικής μεταφοράς στην πρωτεύουσα της Δανίας είναι αξιόπιστη και οικονομικά: Ένα ενιαίο εισιτήριο δίνει σε έναν επιβάτη πρόσβαση στα θαλάσσια λεωφορεία, τα τρένα και το μετρό.


ΜΟΝΑΧΟ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Όπως στην Κοπεγχάγη, έτσι και στο Μόναχο με ένα ενιαίο εισιτήριο ένας επιβάτης έχει πρόσβαση σε ολόκληρο το δημόσιο δίκτυο μεταφορών, το οποίο περιλαμβάνει υπόγειο σιδηρόδρομο, προαστιακά τρένα, τραμ και λεωφορεία.


ΦΡΑΝΚΦΟΥΡΤΗ - ΓΕΡΜΑΝΙΑ
Δεν υπάρχουν φραγμοί στο σύστημα δημόσιων μεταφορών της Φρανκφούρτης – το οποίο, όπως και στο Μόναχο, περιλαμβάνει υπόγειο σιδηρόδρομο, προαστιακά τρένα, τραμ και λεωφορεία.


ΣΙΓΚΑΠΟΥΡΗ
Τα άκρως αποτελεσματικά και πολύ γρήγορα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς της Σιγκαπούρης είναι παγκοσμίως γνωστά. Οι κάτοικοι μπορούν να χρησιμοποιούν το σύστημα ταχείας αμαξοστοιχίας, το οποίο διαθέτει 106 σταθμούς και είναι το δεύτερο παλαιότερη μετρό στη νοτιο-ανατολική Ασία.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

 

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί