Powered by

Γιατί το Πακιστάν ζητά βοήθεια από το Facebook

Μια ομάδα εκπροσώπων του Facebook κατέφθασε πρόσφατα στο Πακιστάν, έπειτα από έκκληση της κυβέρνησης, προκειμένου να διερευνήσει «βλάσφημο περιεχόμενο» που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης από Πακιστανούς.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC επικαλούμενο σχετική ανακοίνωση του υπουργείου εσωτερικών της χώρας αυτής, το Facebook συμφώνησε να στείλει μια ομάδα, στόχος της οποίας θα είναι να εξετάσει ενδελεχώς το ζήτημα.

Η βλασφημία θεωρείται ένα εξαιρετικά ευαίσθητο θέμα στο Πακιστάν. Επικριτές υποστηρίζουν ότι οι νόμοι που ισχύουν στη χώρα περί βλασφημίας, για την οποία μπορεί να επιβληθεί μέχρι και η θανατική ποινή σε ορισμένες περιπτώσεις, έχουν καταχρηστικό χαρακτήρα για την καταπίεση των μειονοτήτων.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Πακιστανός πρωθυπουργός Ναουάζ Σαρίφ, εξέφρασε την υποστήριξή του στην ευρεία προσπάθεια καταστολής του βλάσφημου περιεχομένου που αναρτάται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σε δήλωσή του στον επίσημο λογαριασμό του κόμματός του στο Twitter περιέγραψε τη βλασφημία ως «ασυγχώρητο έγκλημα».

Στη συνέχεια, την Πέμπτη, ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας Σαντρί Νισάρ επανέλαβε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του ζητήματος, λέγοντας ότι θα λάβει «όλα τα αναγκαία βήματα» για να βεβαιωθεί ότι θα διαδοθεί και προς τα έξω το μήνυμα του Πακιστάν. Ο ίδιος δήλωσε ότι ζήτησε από αξιωματούχους να αναπτύξουν σχέσεις συνεργασίας, σε καθημερινή βάση, με το FBI καθώς και τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

«Το Facebook και οι άλλοι πάροχοι υπηρεσιών θα πρέπει να μοιράζονται μαζί μας όλες τις πληροφορίες που σχετίζονται με τους ανθρώπους υπεύθυνους για το βλάσφημο περιεχόμενο», φέρεται πως είπε σε δηλώσεις του ο Νισάρ και τις οποίες δημοσίευσε η εφημερίδα Dawn.

Ορισμένοι επικριτές υποστηρίζουν ότι αυτή η τελευταία κίνηση της πακιστανικής κυβέρνησης αποτελεί απλά έναν τρόπο για την πάταξη των αντιφρονούντων.

Ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC, δεν έχει διευκρινιστεί από την πακιστανική πλευρά τι είδους βλάσφημο περιεχόμενο έχει εντοπιστεί στο Facebook, το οποίο δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με την αντιπροσωπεία που απέστειλε στο Πακιστάν.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί