Powered by

Στο παιχνίδι των φτηνών εισιτήριων και η British Airways

Η μητρική εταιρεία της British Airways IAG (international Consolitated Airlines Group) εισέρχεται το παιχνίδι των low-cost αεροπορικών εταιρειών προσφέροντας από τον προσεχή Ιούνιο υπερατλαντικές πτήσεις διαμέσου της αεροπορικής εταιρείας "Level" με πτητικό στόλο πέραν των 30 αεροσκαφών.

Το αρχικό πτητικό πρόγραμμα περιλαμβάνει διασύνδεση Βαρκελώνης με Λος Άντζελες και Όκλαντ στην Καλιφόρνια, το Μπουένος Άιρες της Αργεντινής και το Punta Cana της Δομινικανής Δημοκρατίας, με τις τιμές των one-way εισιτηρίων να αρχίζουν από € 99. Στο μέλλον αναμένεται να προστεθούν κι άλλες αεροπορικές βάσεις στην Ευρώπη και δεν αποκλείεται μάλιστα να πραγματοποιούνται στο μέλλον και πτήσεις προς την Ασία.

Στο αρχικό πτητικό στόλο της Level θα περιλαμβάνονται δύο αεροσκάφη τύπου Airbus A330, ενώ θα γίνει παραγγελία νέων αεροσκαφών το επόμενο έτος. Στόχος, σύμφωνα με τον διευθύνων σύμβουλο του Ομίλου, Willie Walsh, είναι όπως η λειτουργία της νέας αεροπορικής εταιρείας καταστεί αυτόνομη. 

Αξίζει να σημειωθεί πως η IAG βαδίζει στα χνάρια της γερμανικής Lufthansa και της γαλλικής France-KLM Group Air που προχώρησαν στην πραγματοποίηση χαμηλού κόστους πτήσεων για μεγάλες αποστάσεις θέλοντας να ανταγωνιστούν την νορβηγική Air Shuttle ASA που εγκαινίασε την αναδυόμενη πρόκληση για υπερατλαντικά ταξίδια με Boeing 787 το 2013, ενώ στα σχέδια της περιλαμβάνεται η πραγματοποίηση πτήσεων μικρότερων αποστάσεων, με μικρότερα αεροσκάφη και την τιμή εισιτηρίων να αρχίζουν από $65.

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί