Έκκληση ΣΥΚΑΔΕ για ωράρια καταστημάτων

Έκκληση για συνεργασία και εξεύρεση της χρυσής τομής για τα ωράρια λειτουργίας των καταστημάτων απευθύνει στην Βουλή των Αντιπροσώπων και την υπουργό Εργασίας ο Σύνδεσμος Καταστημάτων Διαρκούς Εξυπηρέτησης (ΣΥΚΑΔΕ). 

Σε δηλώσεις του, με την ευκαιρία της συζήτησης του θέματος στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εργασίας, ο πρόεδρος του ΣΥΚΑΔΕ, Ανδρέας Θεοδούλου, ανέφερε ότι «τα περίπτερα και τα καταστήματα διαρκούς εξυπηρέτησης έχουν πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη επιχείρηση από τη φιλελευθεροποίηση των ωραρίων», εξηγώντας ότι τα τελευταία χρόνια έβαλαν λουκέτο περισσότερες από 800 επιχειρήσεις.

Ο κ. Θεοδούλου σημείωσε ότι  «τόσο η Βουλή όσο και η Υπουργός Εργασίας αναγνωρίζουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος και βλέπουν θετικά τις προτάσεις που έχει υποβάλει ο ΣΥΚΑΔΕ για τη δημιουργία των συνθηκών εκείνων όπου μικροί και μεγάλοι μπορούν να συνυπάρξουν», Ανέφερε επίσης ότι «αν και υπάρχει η θέληση και από τις δύο πλευρές για συγκεκριμένες ενέργειες, λόγω του νομικού λαβυρίνθου που έχει δημιουργεί, επικρατεί μία στασιμότητα η οποία δεν επιτρέπει τη λήψη οποιονδήποτε διορθωτικών μέτρων».

Δυστυχώς, είπε ο κ. Θεοδούλου, τα Δικαστήρια δεν έδωσαν τις γνωματεύσεις που θα παρείχαν τις λύσεις στο πρόβλημα και όλα πλέον κρέμονται από πολιτικές αποφάσεις. «Είναι επιτακτική η ανάγκη οι δύο πλευρές να επιδείξουν σύνεση και υπευθυνότητα για την εξεύρεση, το συντομότερο δυνατό, λύσεων που θα επιτρέψουν την επαναφορά ισορροπίας στο λιανικό εμπόριο και την προστασία της ταυτότητας και επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεών μας», ανέφερε καταληκτικά.

Δειτε Επισης

Carlsberg Κύπρου: Διαγωνισμός με προορισμό την Ιαπωνία-Πώς μπορείτε να διεκδικήσετε το ταξίδι
Η μπύρα που ήπιαμε στην Κύπρο τον Μάιο και η εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών
Κλείδωσε η ημερομηνία για το e-kalathi...Επίσημη πρώτη εντός της ερχόμενης εβδομάδας
Η Lidl Κύπρου αναλαμβάνει ενεργό ρόλο για προστασία του περιβάλλοντος
Τα προβλήματα της βιομηχανικής περιοχής Αγ. Αθανασίου συζήτησαν ΣΥΒΙΑΑ, Υπουργείο Ενέργειας και Δήμος Αμαθούντας
Διάταγμα για εγγραφές και μεταβιβάσεις οχημάτων σε καθεστώς ανάκλησης-Οι κατηγορίες αυτοκινήτων που αφορά
LUNO Coffee: Επεκτείνει τη γκάμα του με νέα premium σειρά καψουλών
Σημαντικά αυξημένες οι πωλήσεις των καταστημάτων Jumbo στην Κύπρο τον Μάιο
Αυτό είναι το νέο Δ.Σ. της ΚΕΟ-Παραμένει στην προεδρία ο Ιωάννης Χαριλάου
Υπό νομοτεχνική επεξεργασία νομοθετήματα για λειτουργία γενικών καταστημάτων-Πότε θα κατατεθούν στη Βουλή