Powered by

Κομισιόν: Νέο εργαλείο για καταγγελίες στην Επιτροπή Ανταγωνισμού

Ένα νέο εργαλείο για να διευκολύνει τους πολίτες να ειδοποιούν την Επιτροπή Ανταγωνισμού στις Βρυξέλλες, σχετικά με περιπτώσεις μυστικών συμπράξεων και άλλων παραβιάσεων της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας διατηρώντας την ανωνυμία τους, παρουσίασε την Πέμπτη 16 Μαρτίου η Κομισιόν στις Βρυξέλλες.

Το νέο εργαλείο εκτός από τη δυνατότητα των χρηστών να παρέχουν πληροφορίες, τους δίνει επίσης την επιλογή να ζητήσουν από την Επιτροπή να απαντήσει στα μηνύματά τους, δίνει στην Επιτροπή τη δυνατότητα να ζητήσει διευκρινίσεις και λεπτομέρειες, προστατεύει την ανωνυμία του χρήστη μέσω κρυπτογραφημένων επικοινωνιών και της χρήσης εξωτερικού παρόχου υπηρεσιών και αποσκοπεί να αυξήσει την πιθανότητα οι πληροφορίες που ελήφθησαν να είναι επαρκώς ακριβείς και αξιόπιστες ώστε να μπορέσει η Επιτροπή να δώσει συνέχεια στα στοιχεία που παρέχονται μέσω έρευνας.

«Οι πολίτες μπορούν πλέον να συμβάλλουν ανώνυμα στην καταπολέμηση των συμπράξεων και άλλων αντιανταγωνιστικών πρακτικών. Σε αυτές τις πρακτικές συγκαταλέγονται η συμφωνία επί των τιμών ή των προσφορών που υποβάλλονται για δημόσιες συμβάσεις, η παρεμπόδιση της εισόδου προϊόντων στην αγορά ή ο αθέμιτος αποκλεισμός των ανταγωνιστών, οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν τεράστιες ζημίες στην ευρωπαϊκή οικονομία. Οι πρακτικές αυτές μπορούν να εμποδίσουν την πρόσβαση των καταναλωτών σε μεγαλύτερο εύρος εμπορευμάτων και υπηρεσιών σε λογικές τιμές, να καταπνίξουν την καινοτομία και να οδηγήσουν εταιρείες στην πτώχευση», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Κομισιόν.

Η Επίτροπος Margrethe Vestager, αρμόδια για την πολιτική ανταγωνισμού, δήλωσε σχετικά πως «εάν οι πολίτες ανησυχούν για επιχειρηματικές πρακτικές που θεωρούν ότι είναι αθέμιτες, μπορούν να βοηθήσουν στην επανόρθωση της κατάστασης. Οι γνώσεις εκ των έσω μπορούν να αποδειχθούν ισχυρό εργαλείο στις προσπάθειες της Επιτροπής για την αποκάλυψη των συμπράξεων και άλλων αντιανταγωνιστικών πρακτικών. Το νέο εργαλείο μας επιτρέπει στον χρήστη να παράσχει πληροφορίες, διατηρώντας παράλληλα την ανωνυμία του. Οι πληροφορίες αυτές μπορούν να συμβάλουν στην επιτυχή έκβαση των ερευνών μας άμεσα και πιο αποτελεσματικά προς όφελος των καταναλωτών και της οικονομίας της ΕΕ συνολικά».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί