Powered by

Οι πλουσιότερες γυναίκες όλων των εποχών

Οι περισσότερες από τις πιο γνωστές λίστες πλουσίων του κόσμου περιλαμβάνουν στις κορυφαίες τους θέσεις άνδρες. Όμως τα τελευταία χρόνια ο γυναικείος πληθυσμός των δισεκατομμυριούχων αυξάνεται, καθώς οι ευκαιρίες για την ανάδειξη γυναικών σε κορυφαίες επιχειρηματικές θέσεις έγιναν πολύ περισσότερες από ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν.

Άλλωστε, ιστορικά, οι εξαιρέσεις ήταν λίγες αλλά σε κάθε περίπτωση ξεχωριστές.

Δείτε, λοιπόν, ποιες είναι αυτές οι γυναίκες από το μακρινό παρελθόν αλλά και το παρόν.

ΟΠΡΑ ΓΟΥΙΝΦΡΕΙ
H Όπρα Γουινφρεϊ, με εκτιμώμενη περιουσία 3,2 δισ. δολάρια, θεωρείται σήμερα μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, σύμφωνα με το CelebrityNetWorth, ωστόσο η ίδια κρύβει ένα πολύ «φτωχό» παρελθόν. Μεγαλωμένη σε ένα αγρόκτημα χωρίς εσωτερική υδραυλική εγκατάσταση, η Όπρα υπέστη κακοποίηση ως παιδί και παρ’ όλα αυτά, αποφασισμένη να αλλάξει τη ζωή της, έγινε η νεότερη και η πρώτη Αφρο-Αμερικανή παρουσιάστρια δελτίου ειδήσεων στο κανάλι WTVF-TV του Τενεσί. Σε ηλικία 19 ετών παρουσίασε το δικό της, γνωστό σε όλους, σόου «The Oprah Winfrey Show».


ΚΛΕΟΠΑΤΡΑ
Γνωστή και ως η «Βασίλισσα του Νείλου», η Κλεοπάτρα πέθανε το 30 π.Χ., ωστόσο ο θρύλος της ζει ακόμα. Η ίδια θεωρείται μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στην ιστορία, με καθαρή περιουσία κατ ‘εκτίμηση 95,8 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το «Cleopatra: A Life». Εκτός αυτού, η ίδια θεωρείται ένας από τους πιο έξυπνους και συναρπαστικούς ανθρώπους όλων των εποχών, ενώ μπορούσε να μιλήσει πολλές διαφορετικές γλώσσες.

ΑΝΝΑ ΚΟΞ ΤΣΑΜΠΕΡΣ
Κάτι παραπάνω από μια κληρονόμος, η Άννα Κοξ Τσάμπερς παρά την ηλικία της (97 ετών) συνεχίζει να «κάθεται» στο διοικητικό συμβούλιο της οικογενειακής επιχείρησης – Cox Enterprises. Σύμφωνα με τη λίστα του Forbes, η καθαρή περιουσία της αγγίζει τα 17 δισ. δολάρια.

ΑΜΠΙΓΚΕΙΛ ΤΖΟΝΣΟΝ
To 1946, o παππούς της Αμπιγκέιλ Τζόνσον ίδρυσε τη Fidelity Management & Research Company και σήμερα η ίδια βρίσκεται στο τιμόνι της επιχείρησης και διαχειρίζεται τα 5,4 τρισ. δολαρίων περιουσιακά στοιχεία των πελατών της, ενώ η περιουσία της εκτιμάται στα 14,7 δισ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Μάλιστα, το 2016 ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Μασαχουσέτη των ΗΠΑ.

ΜΕΛΙΝΤΑ ΓΚΕΙΤΣ
Σύζυγος του ιδρυτή της Microsoft και δισεκατομμυριούχου Μπιλ Γκέιτς, η Μελίντα Γκέιτς είναι μία φιλάνθρωπος με πρόθεση να αλλάξει τον κόσμο προς το καλύτερο. Η ίδια ονομάστηκε η τέταρτη πιο ισχυρή γυναίκα στον κόσμο από το Forbes το 2016, ενώ μαζί με τον Γκέιτς διαθέτουν μία περιουσία αξίας 85,6 δισ. δολάριων, καθιστώντας τους ως τους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.


 

ΛΙΛΙΑΝ ΜΠΕΤΑΝΚΟΥΡΤ
Με περιουσία 39,1 δισ. δολάρια, η Μπετανκούρτ είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πατέρας της, Eugene Schueller, ίδρυσε τη L’Oreal το 1907, μία εταιρεία που αποτιμάται σε 102.9 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το Forbes, και σήμερα η ίδια και η οικογένειά της κατέχουν το 33 τοις εκατό. 


 

ΣΑΡΑ ΜΠΛΕΙΚΛΙ
Mεγιστάνας της μόδας, όπως την αποκαλούν όλοι, η Σάρα Μπλέικλι ίδρυσε την εταιρεία εσωρούχων Spanx το 2000, με το ποσό των 5.000 δολαρίων, και σήμερα διαθέτει μία περιουσία αξίας ενός δισ. δολαρίων.

ΖΟΥ ΚΙΝΦΕΙ
Η πλουσιότερη αυτοδημιούργητη γυναίκα του κόσμου για το 2016 ανακηρύχθηκε η Ζου Κινφέι στη λίστα του Forbes, η οποία σήμερα κατέχει μία περιουσία αξίας 7,4 δισ. δολάρια. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κινφέι εγκατέλειψε το σχολείο σε ηλικία 16 ετών προκειμένου να εργαστεί σε ένα εργοστάσιο που κατασκεύαζε φακούς ρολογιών, ενώ έπειτα από λίγα χρόνια ίδρυσε τη Lens Technology, μία εταιρεία που κατασκευάζει γυάλινες οθόνες για κινητά και τάμπλετς και διαθέτει σήμερα ένα σημαντικό πελατολόγιων, μεταξύ των οποίων η Αpple και η Samsung.


ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί