powered by

ΤΕΠΑΚ: €1,5 εκατ. για το Balkan-Med

Το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας στο σύνολο των κυπριακών φορέων που συμμετείχαν στην 1η Πρόσκληση Υποβολής προτάσεων του προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Balkan-Med, εξασφάλισε το ΤΕΠΑΚ, αφού εξασφάλισε εννέα έργα €1,5 εκατ.
 
Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, με αφορμή τα αποτελέσματα της 1ης Πρόσκλησης Υποβολής Προτάσεων του Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας Balkan-Med, το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου εξασφάλισε συνολικά εννέα έργα από το σύνολο των 37 επιτυχημένων έργων που ανακοινώθηκαν.

«Το ποσοστό επιτυχίας για το ΤΕΠΑΚ ανέρχεται στο 25% περίπου και αποτελεί το υψηλότερο ποσοστό επιτυχίας στο σύνολο των κυπριακών φορέων που συμμετέχουν», αναφέρεται και σημειώνεται πως η  συνολική χρηματοδότηση για το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου ανέρχεται στο 1.5 εκατομμύριο ευρώ περίπου, καθιστώντας το Πανεπιστήμιο το πρώτο φορέα σε έργα και  χρηματοδότηση.
 
Το «Balkan-Meditteranean Programme 2014-2020» είναι ένα νέο Πρόγραμμα διακρατικής συνεργασίας, που απορρέει από τη διάσπαση του Προγράμματος «South East 2007-2013» καθώς και της ισχυρής θέλησης των συμμετεχουσών χωρών του Προγράμματος «Balkan-Meditteranean» για την προώθηση της συνεργασίας στην περιοχή.
 
Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν πέντε (5) χώρες, τρία (3) κράτη μέλη της Ε.Ε. (Βουλγαρία, Κύπρος και Ελλάδα) και δύο (2) υποψήφιες προς ένταξη στην Ε.Ε. χώρες, η Αλβανία και η Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.
 
Ο γενικός στόχος του Προγράμματος Balkan Med είναι η προώθηση ολοκληρωμένης εδαφικής  ανάπτυξης και συνεργασίας για τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας  και αειφορίας της επιλέξιμης  περιοχής και θα υλοποιηθεί μέσω δύο προτεραιοτήτων, της επιχειρηματικότητας /καινοτομίας και τους περιβάλλοντος.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΠΔΣ: Συνδιοργανωτής Οικουμενικής Συνδιάσκεψης Ελλήνων Νομικών για κράτος δικαίου και τεχνητή νοημοσύνη
Το ICAEW παρουσιάζει το Next Generation ACA-Η μεγαλύτερη αλλαγή των τελευταίων 30 ετών
Η Capital.com ενισχύει την προστασία των πελατών της Ε.Ε. με ασφαλιστική κάλυψη €1 εκατ.
Κέντρο Φροντίδας και κατοικιών για ΑμεΑ συνολικού προϋπολογισμού μέχρι €2 εκατ. από τον όμιλο Eurobank
Πάνω από 1000 συμμετέχοντες στο Διεθνές Συνέδριο Ναυτιλιακή Κύπρος-Στο επίκεντρο κρίσιμα θέματα της ναυτιλιακής βιομηχανίας
Δύο γενιές, ένα όραμα: Η οικογένεια Καραμοντάνη στο INSPIRE 2025
Η Νικολέττα Χαραλάμπους στο INSPIRE 2025: Από την αρχή, με επιμονή και φαντασία
Ο δημοφιλής ηθοποιός Owen Wilson το νέο πρόσωπο της Wolt+
Παν. Νεάπολις Πάφος: Συμμετοχή στην πρώτη Διαπανεπιστημιακή Επιτροπή Ισότητας των Κυπριακών Πανεπιστημίων
Έκθεση Βιωσιμότητας 2024 της Philip Morris International-Πρόοδος στο όραμά της για έναν κόσμο χωρίς καπνό τσιγάρου