Powered by

Blackstone: Ευρωπαϊκή έδρα το Λουξεμβούργο

Η εταιρεία private equity, Blackstone, είναι μεταξύ μιας σειράς εταιριών χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που επέλεξαν το Λουξεμβούργο για την ευρωπαϊκή θυγατρική τους μετά το βρετανικό δημοψήφισμα και την απόφαση για Brexit, όπως δήλωσε μιλώντας στο Reuters ο Nicolas Mackel, επικεφαλής της υπηρεσίας χρηματοοικονομικής ανάπτυξης της χώρας.

Η Blackstone είναι μεταξύ τριών ή τεσσάρων εταιριών private equity που επέλεξαν το Λουξεμβούργο έναντι άλλων, μεγαλύτερων αντίπαλων ευρωπαϊκών χρηματοοικονομικών κέντρων, τόνισε ο επικεφαλής της Luxembourg for Finance.

«Αυτό είναι που μας είπε η Blackstone ήδη από το Δεκέμβριο», τόνισε, προσθέτοντας πως δεν μπορεί να ονοματίσει τις άλλες χρηματοοικονομικές εταιρίες διότι δεν έχουν ακόμη δημοσιοποιήσει τα σχέδιά τους.

Η Blackstone, η οποία προς το παρόν χρησιμοποιεί τις λεγόμενες συμφωνίες passporting για να προσφέρει τις υπηρεσίες της σε ολόκληρη την ΕΕ από την ευρωπαϊκή της βάση στο Λονδίνο, αρνήθηκε να σχολιάσει την πληροφορία.

Όπως επισημαίνει το πρακτορείο, οι εταιρίες που αναμένεται «να μείνουν εκτός ΕΕ» μετά το Brexit τονίζουν πως κινούνται με βάση το σενάριο του hard Brexit, στο πλαίσιο του οποίου μετά τη βρετανική έξοδο δεν θα είναι σε θέση να προσφέρουν υπηρεσίες από το Λονδίνο στο υπόλοιπο μπλοκ.

Στο μεταξύ, τα σχόλια του Mackel ήρθαν αφότου η αμερικανική ασφαλιστική AIG γνωστοποίησε την περασμένη εβδομάδα ότι θα δημιουργήσει μια ευρωπαϊκή θυγατρική στο Λουξεμβούργο. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών που έχει δώσει μέχρι στιγμής λεπτομέρειες για το ευρωπαϊκό της κέντρο.

Το Δουβλίνο, η Φρανκφούρτη και το Παρίσι είναι μεταξύ των άλλων κέντρων που προωθούν τους εαυτούς τους ως εναλλακτική βάση για τις εταιρίες που επιθυμούν να διατηρήσουν την πρόσβαση στην αγορά μετά την αποχώρηση της Βρετανίας.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί