Powered by

INSEAD: Ξανά στην κορυφή των καλύτερων business schools του κόσμου

Στην κορυφή της παγκοσμίου εύρους λίστας MBA των Financial Times (FT) για το 2017 βρέθηκε για δεύτερη συνεχόμενη φόρα η Σχολή Διοίκησης Επιχειρήσεων (Business School), INSEAD, η οποία διαθέτει εγκαταστάσεις σε Γαλλία, Σιγκαπούρη και Άμπου Ντάμπι.

Το INSEAD αφήνει πίσω του κορυφαίες σχολές με σημαντική ιστορία όπως Stanford Graduate School of Business, University of Pennsylvania: Wharton, Harvard Business School και University of Cambridge: Judge.

Όπως σημειώνεται σε δημοσίευμα των FT το 2016 ήταν η πρώτη φορά που ένα ίδρυμα με σημαντική παρουσία στην Ασία κατακτά την κορυφή της λίστας και η πρώτη φορά για ένα πρόγραμμα MBA διάρκειας ενός έτους.

Ο πρύτανης του INSEAD Ilian Mihov δήλωσε στους FT: «Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι για τους αποφοίτους μας, μια διαφορετική ομάδα επιχειρηματικών ηγετών με γνώμονα και οδηγό σημαντικές αξίες οι οποίοι κάνουν τη διαφορά και αλλάζουν τον κόσμο κάθε μέρα». Το INSEAD διαθέτει ένα εκτεταμένο και ισχυρό παγκόσμιο δίκτυο αποφοίτων με περισσότερους από 52.000 αποφοίτους που εκπροσωπούν 156 εθνικότητες από 169 χώρες.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι απόφοιτοι του INSEAD βρίσκονται και στην Κύπρο και  δη σε σημαντικές θέσεις ως στελέχη σε κυπριακές επιχειρήσεις. Μάλιστα, υπάρχει και σύνδεσμος αποφοίτων που προβάλλει το έργο του INSEAD αλλά και αποτελεί τον σύνδεσμο ατόμων που φοίτησαν στη φημισμένη σχολή. Ο σύνδεσμος αποφοίτων εκφράζει την περηφάνια του για αυτή την επιτυχία.

Το MBA του INSEAD ξεκίνησε το 1959 και ήταν το πρώτο πρόγραμμα MBA ενός έτους. Σήμερα, οι απόφοιτοι της Σχολής που κατέχουν θέση εκτελεστικού διευθυντή σε διεθνείς εταιρείες που ανήκουν στη λίστα FT 500 είναι πολύ περισσότεροι από οποιαδήποτε άλλη σχολή.

Με πληροφορίες από FT

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί