Powered by

Κόντρα στον Λευκό Οίκο για το εμπόριο

Εμφύλιος πόλεμος μαίνεται εντός του Λευκού Οίκου για το εμπόριο, ο οποίος οδήγησε σε σφοδρή σύγκρουση σε συνεδρίαση στο Οβάλ Γραφείο ανάμεσα στους υπέρμαχους του προστατευτισμού που βρίσκονται κοντά στον Ντόναλν Τραμπ και σε πιο μετριοπαθή στελέχη.

Σύμφωνα με πάνω από πέντε πηγές των Financial Times από το περιβάλλον του Λευκού Οίκου, η κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε μια ομάδα σκληροπυρηνικών που περιλαμβάνει τον Στιβ Μπάνον και τον Πέτερ Ναβάρο και μια φράξια της οποίας ηγείται ο Γκάρι Κον, πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs και επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου.

Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκεται ο κ. Ναβάρο, σύμβουλος του κ. Τραμπ για εμπορικά θέματα, οποίος έχει ανησυχήσει το Βερολίνο με τις δηλώσεις του για το υποτιμημένο ευρώ που ευνοεί τη Γερμανία.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου υποστήριξαν πως η θέση του κ. Ναβάρο φαινόταν ότι είχε αποδυναμωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Αλλά κατά την πρόσφατη σύγκρουση στο Οβάλ Γραφείο, ο κ. Τραμπ πήρε το μέρος των υπέρμαχων του εμπορικού προστατευτισμού.

Σύμφωνα με της πηγές της βρετανικής εφημερίδας, ο κ. Κον και άλλοι εκμεταλλεύτηκαν τα σχόλια του κ. Ναβάρο για να προσπαθήσουν να τον παραμερίσουν και να μεταφέρουν το νεοσύστατο Εθνικό Συμβούλιο Εμπορίου του οποίου ηγείται από τον Λευκό Οίκο στο υπουργείο Εμπορίου.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr 

Δειτε Επισης

Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026