Powered by

Κόντρα στον Λευκό Οίκο για το εμπόριο

Εμφύλιος πόλεμος μαίνεται εντός του Λευκού Οίκου για το εμπόριο, ο οποίος οδήγησε σε σφοδρή σύγκρουση σε συνεδρίαση στο Οβάλ Γραφείο ανάμεσα στους υπέρμαχους του προστατευτισμού που βρίσκονται κοντά στον Ντόναλν Τραμπ και σε πιο μετριοπαθή στελέχη.

Σύμφωνα με πάνω από πέντε πηγές των Financial Times από το περιβάλλον του Λευκού Οίκου, η κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε μια ομάδα σκληροπυρηνικών που περιλαμβάνει τον Στιβ Μπάνον και τον Πέτερ Ναβάρο και μια φράξια της οποίας ηγείται ο Γκάρι Κον, πρώην πρόεδρος της Goldman Sachs και επικεφαλής του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου.

Στο επίκεντρο της διαμάχης βρίσκεται ο κ. Ναβάρο, σύμβουλος του κ. Τραμπ για εμπορικά θέματα, οποίος έχει ανησυχήσει το Βερολίνο με τις δηλώσεις του για το υποτιμημένο ευρώ που ευνοεί τη Γερμανία.

Όπως μεταδίδουν οι F.T., αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου υποστήριξαν πως η θέση του κ. Ναβάρο φαινόταν ότι είχε αποδυναμωθεί τις τελευταίες εβδομάδες. Αλλά κατά την πρόσφατη σύγκρουση στο Οβάλ Γραφείο, ο κ. Τραμπ πήρε το μέρος των υπέρμαχων του εμπορικού προστατευτισμού.

Σύμφωνα με της πηγές της βρετανικής εφημερίδας, ο κ. Κον και άλλοι εκμεταλλεύτηκαν τα σχόλια του κ. Ναβάρο για να προσπαθήσουν να τον παραμερίσουν και να μεταφέρουν το νεοσύστατο Εθνικό Συμβούλιο Εμπορίου του οποίου ηγείται από τον Λευκό Οίκο στο υπουργείο Εμπορίου.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr 

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί