Powered by

Morgan Stanley: Τα λάθη που οδήγησαν σε φοροαποφυγή

Τα συστήματα της τράπεζας προσέφεραν λανθασμένες πληροφορίες σε πελάτες, με αποτέλεσμα να κάνουν ανακριβείς φορολογικές δηλώσεις και να καταβάλουν λιγότερους φόρους. Το πρόβλημα αφορά στην περίοδο 2011-2016.

 

Η Morgan Stanley παραδέχθηκε πως έδωσε σε «σημαντικό αριθμό» πελατών του τμήματος διαχείρισης πλούτου, λανθασμένες πληροφορίες που τους ώθησαν να πληρώσουν λιγότερους φόρους, μεταδίδει η Wall Street Journal.

Κατά την ετήσια υποχρεωτική της γνωστοποίηση τη Δευτέρα, η τράπεζα ανέφερε πως βρίσκεται σε «προχωρημένες διαπραγματεύσεις» με την αρμόδια αμερικανική, οικονομική υπηρεσία (Internal Revenue Service - IRS), προκειμένου να επιλύσει αυτά τα ζητήματα χωρίς κόστος για τους πελάτες της.

Τόνισε πως έχει βάλει στην άκρη 70 εκατ. δολάρια για να καλύψει αυτά τα κόστη, τα οποία περιλαμβάνουν την πληρωμή τυχόν φόρων που χρωστάνε πελάτες της Morgan Stanley στην IRS, αλλά για να αποζημιώσει πελάτες που έτυχε να πληρώσουν παραπάνω φόρους.

«Είμαστε αφοσιωμένοι στο να κάνουμε το σωστό για τους πελάτες μας, με ελάχιστη ταλαιπωρία για τους ίδιους», τόνισε εκπρόσωπος της τράπεζας σε ανακοίνωσή του.

Όπως υποστήριξε η εταιρία, το πρόβλημα προέκυψε επειδή τα συστήματά της σε ορισμένες περιπτώσεις παρήγαγαν λανθασμένη βάση κοστών για πελάτες που έχουν στην κατοχή τους μια συγκεκριμένη μετοχή ή ομόλογο. Η βάση αυτή καθορίζει το πόσο κέρδος ή ζημιά αναγνωρίζεται όταν πωλείται ένα χρεόγραφο, πράγμα από το οποίο προκύπτει το πόσους φόρους χρωστά αυτό το πρόσωπο.

Τα λάθη τα οποία παραδέχθηκε η Morgan Stanley αφορούν σε δηλώσεις που έγιναν για την περίοδο από το 2011 μέχρι και το 2016, το οποίο σημαίνει πως κάποιοι πελάτες θα κάνουν τη δήλωσή τους τον Απρίλιο βάσει λανθασμένων πληροφοριών. Ο εκπρόσωπος διευκρίνισε πως οι πελάτες δε θα χρειαστεί να ξανακάνουν δήλωση, καθώς και ότι τυχόν διακανονισμός θα καλύψει και τις φετινές δηλώσεις.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί