Powered by

Συνέχεια στο «Βαρκελώνη εναντίον Airbnb»

Μαίνεται ο «πόλεμος» μεταξύ Airbnb και Βαρκελώνης, καθώς οι αρχές της πόλης υπόσχονται να πατάξουν τον ανεξέλεγκτο τουρισμό.

Πιο συγκεκριμένα, ο δήμος της καταλανικής πρωτεύουσας ήταν ο πρώτος στον κόσμο που επέβαλε πρόστιμο της τάξης των €600.000 στη γνωστή πλατφόρμα ενοικίασης ακινήτων, Airbnb, για διαφήμιση καταλυμάτων που δεν διαθέτουν σχετική άδεια.

Η Airbnb πρότεινε τη μείωση των αναρτήσεων για καταλύματα προς ενοικίαση στη δημοφιλή περιοχή του κέντρου της Βαρκελώνης, Ciutat Vella. Για παράδειγμα, πρότεινε να περιλαμβάνει στις λίστες της μόνο ένα κατάλυμα ανά ιδιοκτήτη (για τους μη επαγγελματίες) και για τους επαγγελματίες να αναρτά παράλληλα την άδεια λειτουργίας τους.

Επίσης, προσφέρθηκε να συγκεντρώνει η ίδια το «τουριστικό τέλος» και να το αποδίδει στο δήμο, αποδίδοντας έτσι περίπου €6 εκατομμύρια ετησίως.

Έτσι, ενώ η Airbnb είχε ελπίσει ότι οι νέοι περιορισμοί θα μείωναν την ένταση που τον τελευταίο χρόνο είχε πλήξει την εταιρεία με την επιβολή κυρώσεων και τη δημόσια κατακραυγή από τους ντόπιους που διαμαρτύρονταν για τις ορδές των ξένων στο κέντρο της Βαρκελώνης, ο δήμος παρέμεινε αμετακίνητος κι επιμένει πως οι αναρτήσεις χωρίς άδεια πρέπει να μειωθούν και οι κυρώσεις κατά της πλατφόρμας να διατηρηθούν.

Οι δραστηριότης της Airbnb στην πόλη της Βαρκελώνης έχουν σχεδόν διπλασιαστεί σε δύο χρόνια, σε 20.000 καταχωρήσεις από 11.000 που ήταν  το 2014.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί