Οι μεταφορείς του λιμανιού εξετάζουν τα επόμενα τους βήματα

Η έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Μεταφορέων Α’ που θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Τετάρτης, θα καθορίσει τη στάση που αυτοί θα τηρήσουν έναντι των νέων διαχειριστών που ανέλαβαν τον συγκεκριμένο τομέα του λιμανιού Λεμεσού.

Οι μεταφορείς θα ενημερωθούν για τις ενέργειες που γίνονται για να ξεπεραστούν τα προβλήματα που προέκυψαν με τις παραλαβές και τις παραδόσεις εμπορευματοκιβωτίων.

Οι ίδιοι πάντως δηλώνουν αποφασισμένοι να προχωρήσουν ακόμη και στη λήψη απεργιακών μέτρων, αν δεν αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στις φορτοεκφορτώσεις. Η εταιρεία EUROGATE έχει δεσμευτεί από την περασμένη Δευτέρα, με μια πίστωση χρόνου δύο 24ωρων, να απαντήσει στο υπόμνημα της ΠΟΒΕΚ  για κατάργηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών, ανανέωση του εξοπλισμού στις φορτοεκφορτώσεις, συνεχή επάνδρωση των μηχανημάτων κι αλλαγές για την εξυπηρέτηση των μεταφορέων. Συγκεκριμένα κατατέθηκε αίτημα να μπορεί να παραλαμβάνει ένας μεταφορέας που εισήλθε στο λιμάνι να ξεφορτώσει, εμπορευματοκιβώτιο κι όχι να αναμένει στην ουρά σε μια νέα διαδικασία.

Στο μικροσκόπιο και οι χρεώσεις
Στο μεταξύ, οι αυξήσεις στις χρεώσεις σε ότι αφορά τα εμπορευματοκιβώτια που παραλαμβάνονται ή αποστέλλονται από το λιμάνι Λεμεσού, υπό το νέο διαχειριστικό καθεστώς, απασχολεί σοβαρά τον εμποροβιομηχανικό κόσμο. Σε πολύωρη σύσκεψη στο ΚΕΒΕ, στην παρουσία της διεύθυνσης της διαχειρίστριας εταιρείας και λειτουργών του Υπουργείου Μεταφορών έγινε αναφορά στις υψηλές χρεώσεις που καθορίστηκαν.

Η εκ των διαχειριστριών εταιρειών Eurogate, δεσμεύτηκε να εξετάσει τα παράπονα και μέχρι την Παρασκευή να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις, προκειμένου να διαφανεί κατά πόσον υπάρχει περιθώριο μείωσης των χρεώσεων.

Παράλληλα και  το υπουργείο Μεταφορών με επιστολές  προς τους διαχειριστές του λιμανιού έχει ζητήσει διευκρινίσεις για σειρά μη ρυθμισμένων χρεώσεων, οι οποίες κρίνονται υψηλές

Δειτε Επισης

Πέφτουν υπογραφές για την μεταστέγαση του Γραφείου Υφυπουργείου Τουρισμού στην Πάφο
Δρ. Ρατζίβ Σινγκ: Σημαντικός ο ρόλος του Συμβουλίου IGC για την οικονομική συνεργασία Ινδίας-Ελλάδας-Κύπρου
Κ. Φυτίρης: Κίνητρα για να προσελκύσουμε μεγάλα σκάφη αναψυχής στην Κύπρο-Πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί
Τα πολεοδομικά κίνητρα για προσιτή στέγη και όσα πρέπει να ξέρουν οι developers-«Εμφανής η απήχηση του Σχεδίου»
Μπήκε από τον Πρόεδρο ο θεμέλιος λίθος για την β' φάση ανάπτυξης... Ένα σημαντικό ορόσημο για τα κυπριακά αεροδρόμια(pics)
Έκανε εργαλείο παρακολούθησης εισαγωγών για μη εκτροπή εμπορίου λόγω δασμών η Κομισιόν
Ψηφίστηκε το νέο πλαίσιο για άμεσες μεταφορές σε ευρώ-Εκσυγχρονίζονται οι νομοθεσίες
Η μπύρα που ήπιαμε στην Κύπρο τον Μάιο και η εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών
Βίκτωρας Τροκούδης(Plum): Τι σημαίνει για καταναλωτές και αποταμιευτές η νέα μείωση επιτοκίων από την ΕΚΤ
Συνεχίστηκε το ντόμινο μείωσης των επιτοκίων από την ΕΚΤ-Η όγδοη διαδοχική από το καλοκαίρι του 2024