Powered by

Έρευνα κατά Rolls-Royce για υπερχρηματοδότηση

Βρετανοί δημόσιοι υπάλληλοι διεξάγουν εσωτερική έρευνα προκειμένου να διαπιστώσουν ταν ο κολοσσός στη μηχαvική, Rolls-Royce, έλαβε παράνομη οικονομική υποστήριξη αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων στερλινών από την κυβέρνηση.

Η έρευνα ξεκίνησε αφότου η πολυεθνική κατασκευάστρια κινητήρων αεροσκαφών παραδέχθηκε τον περασμένο μήνα πως για τέσσερις δεκαετίες χρησιμοποιούσε δωροδοκίες πολλών εκατομμυρίων στερλινών για να εξασφαλίζει παραγγελίες για εξαγωγές σε όλο τον κόσμο.

Η Rolls-Royce ζήτησε συγγνώμη και πληρώνει πρόστιμα ύψους 671 εκατ. στερλινών αφότου η υπόθεση διαφθοράς, στην οποία εμπλέκονται ανώτατοι αξιωματούχοι, αποκαλύφθηκε από αρμόδιους ερευνητές σε Βρετανία, Ηνωμένες Πολιτείες και Βραζιλία.

Όπως εξηγεί ο Guardian, η εσωτερική έρευνα διεξάγεται από αξιωματούχους της βρετανικής υπηρεσίας Εγγύησης Εξαγωγικών Πιστώσεων (UK Export Finance - UKEF), η οποία λειτουργεί υπό την αιγίδα του αρμόδιου Υπουργείου και προσφέρει οικονομική στήριξη σε Βρετανούς εξαγωγείς για να τους βοηθήσει να εξασφαλίσουν συμβόλαια σε όλο τον κόσμο.

Η Rolls-Royce είναι μεταξύ των μεγαλύτερων πελατών της UKEF, η οποία παρατείνει τα δάνεια προς τους πελάτες και τις τράπεζές τους και εγγυάται να επέμβει και να πληρώσει ανεξόφλητα χρέη αν οι αγοραστές πτωχεύσουν από τα συμβόλαια εξαγωγών.

Η έρευνα φαίνεται πως εστιάζει σε εξονυχιστικό έλεγχο του αν η Rolls-Royce συμμορφώθηκε στους κανόνες της UKEF κατά της δωροδοκίας. Η εταιρία δήλωσε ότι δεν αναμένει πως θα χρειαστεί να επιστρέψει χρήματα, ωστόσο η υπηρεσία έχει την εξουσία –σε ορισμένες περιπτώσεις- να εξαναγκάσει εταιρίες να επιστρέψουν χρήματα αν έχουν καταπατήσει αυτούς τους κανονισμούς.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί