powered by

Συνεχίζεται η συνεργασία AIS Cyprus με το Πανεπιστήμιο Stanford

Το  American International School in Cyprus  (AISC), μέσω του μητρικού οργανισμού, Esol Education, δίνει για δεύτερη χρονιά την ευκαιρία σε μαθητές της Κύπρου να συμμετάσχουν μαζί με τους μαθητές του AISC στο θερινό πρόγραμμα Pre-Collegiate International Institutes του Stanford, ένα πρόγραμμα κύρους, διάρκειας 2 εβδομάδων του Πανεπιστημίου του Stanford, το πανεπιστήμιο που κατατάχθηκε # 2 στον κόσμο από τον οργανισμό QS και # 3 στον κόσμο από τους Times Higher Education.

Το πρόγραμμα, που θα λάβει μέρος μεταξύ 8 και 20 Αυγούστου 2017, προσφέρει τη δυνατότητα σε εξαίρετους μαθητές ηλικίας 14-17 να ζήσουν την εμπειρία της φοιτητικής ζωής του Stanford και να έρθουν σε επαφή με υψηλού επιπέδου, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος μαθήματα,  μια σειρά μαθημάτων ανάπτυξης δεξιοτήτων καθώς και λάβουν μέρος σε εκδρομές. Η θεματολογία των μαθημάτων ποικίλει, από τις θετικές επιστήμες και τη μηχανολογία μέχρι τη γραφή και τις ανθρωπιστικές επιστήμες και περιλαμβάνουν θέματα και έννοιες όπως η δημιουργικότητα, η ηγεσία, το design-thinking, η επίλυση προβλημάτων και η επικοινωνία.

Οι μαθητές που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα μοιραστούν τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητές τους με άλλους διεθνείς μαθητές και θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν και να επιταχύνουν τις ακαδημαϊκές τους ενασχολήσεις. Οι μαθητές θα μάθουν επίσης για τη διαδικασία εισαγωγής στα κολλέγια των ΗΠΑ και για τους πόρους και τις υπηρεσίες που είναι διαθέσιμα στους διεθνείς μαθητές των πανεπιστήμιων των ΗΠΑ.

«Οι συμμετέχοντες μαθητές θα λάβουν μέρος μαζί με τη μαθητική ομάδα του AISC της Κύπρου καθώς και με μαθητές που φοιτούν σε σχολεία της οικογένειας του Esol Education, στο Ντουμπάι, στο Άμπου Ντάμπι και στην Αίγυπτο, και θα ταξιδέψουν όλοι μαζί στην Καλιφόρνια με συνοδευόμενοι από μέλη του διδακτικού προσωπικού» δήλωσε η Δρ. Michelle Kleiss, διευθύντρια του AISC. «Οι μαθητές του AISC είναι πολύ καλά προετοιμασμένοι να συμμετάσχουν σε ένα τόσο αυστηρό θερινό πρόγραμμα. Παράλληλα θα θέλαμε με ιδιαίτερη χαρά να προσκαλέσουμε ενδιαφερόμενους μαθητές από ιδιωτικά και δημοσία σχολεία από όλη την Κύπρο να δηλώσουν συμμετοχή και να λάβουν και εκείνοι μέρος στο πρόγραμμα, σύμφωνα πάντα με τα προσόντα τους και την εκπλήρωση των προϋποθέσεων εισόδου.

Το AISC προσφέρει δυο υποτροφίες, ύψους  €2625 η καθεμία, σε έναν μαθητή του AISC και σε ένα μαθητή της ευρύτερης μαθητικής κοινότητας της Κύπρου. Οι επιτυχόντες θα βραβευθούν τον Μάρτιο στα πλαίσια της τελικής επιλογής των συμμετεχόντων. 

Ως εκπαιδευτικοί συνεργάτες του Stanford, το AISC και ο οργανισμός Esol Education θα διεξάγουν τη διαδικασία επιλογής και εξέτασης όλων των αιτήσεων, οι οποίες οφείλουν να συμπεριλαμβάνουν μια έκθεση, δείγματα ακαδημαϊκών εργασιών, συστάσεις από καθηγητές, σχολικές βαθμολογίες και αποτελέσματα τεστ εξωτερικών φορέων. Μπορεί επίσης να απαιτείται προσωπική συνέντευξη.

«Είναι τιμή μας που το Stanford επέλεξε να συνεργαστεί με το AISC και τον οργανισμό Esol Education για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά! Μια εκπληκτική ομάδα εκπροσώπησε την Κύπρο το 2016, και οι μαθητές μας επέστρεψαν γεμάτοι ενέργεια, ιδέες  και έμπνευση για τα μελλοντικά τους σχέδια», πρόσθεσε η Dr. Kleiss. «Ελπίζουμε να δούμε ακόμα περισσότερους μαθητές να συμμετέχουν φέτος, εκμεταλλευόμενοι αυτή την ευκαιρία για να ζήσουν την εμπειρία ενός από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο".

Δειτε Επισης

Πρωινό τρέξιμο για υπουργό Οικονομικών ΗΑΕ και Παπαναστασίου πριν από το Investopia Global Mediterranean(pics)
Ένας νέος επενδυτικός άξονας και η Κύπρος ως κόμβος χρηματοοικονομικής και εμπορικής διασύνδεσης με τα ΗΑΕ
Γ. Παπαναστασίου: Ιδανική για την ανάπτυξη ουσιαστικών επιχειρηματικών συνεργασιών με ΗΑΕ η σημερινή συγκυρία
Abdulla bin Touq Al Marri: Στρατηγικός εταίρος των ΗΑΕ η Κύπρος-Πολλές οι ευκαιρίες που μπορούμε να αναπτύξουμε
Η καρδιά της επενδυτικής κοινότητας της Μέσης Ανατολής και της ανατολικής Μεσογείου κτυπά στη Λεμεσό (pics)
Αρχή Λιμένων Κύπρου: Ανανεώθηκαν και υπεγράφησαν οι συλλογικές συμβάσεις για τα έτη 2022-2024
Καινοτομία στον τομέα των υπηρεσιών: Βράβευση της ΚΕΔΙΦΑΠ στα Κυπριακά Βραβεία Καινοτομίας της ΟΕΒ(vid)
Σε ενίσχυση διμερών σχέσεων συμφώνησαν Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ουζμπεκιστάν-ΥΠΕΞ
Νέοι κανόνες στο ψηφιακό marketing: Η Doris Danner στη σκηνή του Advertising Conference
Η μείωση βλάβης στο επίκεντρο της δημόσιας υγείας-Σημαντικές παρεμβάσεις στο Harm Reduction Conference 2025