Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου

Με κεντρικό σύνθημα  «Γίνετε εσείς η αλλαγή: ενωθείτε για ένα καλύτερο διαδίκτυο» και με την ευκαιρία της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σε συνεργασία με τη Cyta, την ΜΤΝ και λοιπούς φορείς, διοργανώνουν ημερίδα με στόχο την ευαισθητοποίηση και την ενθάρρυνση όλων, ώστε ο κάθε ένας ξεχωριστά και όλοι μαζί, να αποτελέσουν φορέα αλλαγής που θα συνεισφέρει στη δημιουργία ενός καλύτερου και ασφαλέστερου διαδικτύου.  Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στις 7 Φεβρουαρίου 2017, μεταξύ 8.30-13.30, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, στη Λευκωσία.

Η ημερίδα αυτή, μαζί με άλλες εκδηλώσεις για την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου, είναι αφιερωμένη στην προώθηση  της ασφαλούς και δημιουργικής χρήσης του διαδικτύου και  εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έργου CyberSafety και του ευρωπαϊκού προγράμματος Safer Internet for Kids.

Η ημερίδα απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικής, Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης από όλα τα σχολεία της Κύπρου.  Αναμένεται να την παρακολουθήσουν γύρω στους 800 μαθητές συνοδευόμενοι από τους εκπαιδευτικούς τους.  Παράλληλα την ημερίδα κλήθηκαν να τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της πολιτείας, βουλευτές και άλλοι επίσημοι. 

Την ημερίδα θα χαιρετίσει ο έντιμος Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού, δρας Κώστας Καδής.  Θα ακολουθήσουν παρουσιάσεις  από εξειδικευμένους επιστήμονες στο θέμα, σχετικά με τις προοπτικές του διαδικτύου, με επίκεντρο τη δημιουργική αξιοποίηση των δυνατοτήτων του διαδικτύου και την αναγνώριση, κατανόηση και αντιμετώπιση ενδεχόμενων κινδύνων που απορρέουν από τη χρήση του. 

Μεταξύ των εισηγήσεων θα προβληθούν επίσης τα 6 βραβευθέντα βίντεο από τον Διαγωνισμό παραγωγής σύντομου βίντεο από μαθητές, με θέμα «Γίνετε εσείς η αλλαγή: ενωθείτε για ένα καλύτερο διαδίκτυο»,  που δημιούργησαν μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές της Κύπρου.

Παράλληλα, μαθητές θα παρουσιάσουν δράσεις και έργα τους μέσα από έκθεση αφίσας, στην οποία θα παρουσιάζονται εργασίες, βίντεο, δρώμενα και άλλες δραστηριότητες που αφορούν στην ασφαλή και δημιουργική χρήση του διαδικτύου. 

Δειτε Επισης

Διαγωνισμός για εγκατάσταση οδικού φωτισμού σε Λύμπια, Ζύγι, Καλαβασό-Χοιροκοιτία και περιοχή ΓΣΠ
Ηγεσία με πυξίδα την ακεραιότητα και τη στρατηγική
Cyta: Μέτρα στήριξης για κατοίκους και επιχειρήσεις στις πληγείσες κοινότητες από την πυρκαγιά
Πρόσκληση προς έφηβες στην Κύπρο-Πάρε μέρος δωρεάν στο FEM Online Program και ανακάλυψε τη δύναμή σου ως ηγέτιδα
Τρ. Κύπρου: Άμεση κινητοποίηση και ουσιαστική συνδρομή στην αντιμετώπιση της πυρκαγιάς-Το SupportCY κοντά στις πληγείσες περιοχές
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Στο πλευρό των πληγέντων το My Mall Limassol-Αρχίζει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης
Υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές σε κλάδους σχετικούς με τους υδρογονάνθρακες από το υπουργείο Ενέργειας
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών