Powered by

«Συγγνώμη» ζητά ο CEO της Deutsche Bank

Σε μια ασυνήθιστη κίνηση προχώρησε το Σαββατοκύριακο ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, John Cryan, ο οποίος με ολοσέλιδες καταχωρίσεις του σε μεγάλες γερμανικές εφημερίδες ζήτησε «συγγνώμη» από τον γερμανικό λαό για τα «σοβαρά λάθη» που κόστισαν στην τράπεζα τη φήμη της, την εμπιστοσύνη των πολιτών αλλά και δισεκατομμύρια ευρώ.

Όπως αναφέρει η Handelsblatt, η καταχώριση έγινε σε δέκα πανεθνικές γερμανικές εφημερίδες το Σαββατοκύριακο και έφερε την υπογραφή του John Cryan, εκ μέρους της διοίκησης της μεγαλύτερης τράπεζας της Γερμανίας.

Οι νομικές υποθέσεις κόστισαν στην Deutsche Bank τη «φήμη και εμπιστοσύνη» καθώς και επιπλέον 5 δισ. ευρώ, τα οποία έχουν μπει στην άκρη για νομικούς διακανονισμούς από τότε που ανέλαβε καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ο κ. Cryan, στα μέσα του 2015, αναφέρει η επιστολή. Από το 2012, τα νομικά κόστη που προέκυψαν από χιλιάδες υποθέσεις κατά της τράπεζας έχουν ξεπεράσει τα 10 δισ. ευρώ.

«Θα ήθελα να επωφεληθώ αυτής της ευκαιρίας για να εκφράσω, και εκ μέρους του διοικητικού συμβουλίου της Deutsche Bank, τη βαθιά λύπη μας για ό,τι συνέβη. Θα θέλαμε να σας ζητήσουμε ειλικρινά συγγνώμη», γράφει ο κ. Cryan στην επιστολή, η οποία αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της τράπεζας, προσθέτοντας πως «το μεγαλύτερο μέρος των μεγάλων νομικών θεμάτων» έχει πλέον διευθετηθεί.

Ο ίδιος παραδέχθηκε «σοβαρά λάθη» που είχαν γίνει για παράδειγμα στις συναλλαγές ενυπόθηκων τίτλων στις ΗΠΑ το 2005-2007, που μόνο αυτές κόστισαν στην τράπεζα πάνω από 7 δισ. ευρώ, στο πλαίσιο του διακανονισμού που συμφωνήθηκε τον περασμένο μήνα. «Η συμπεριφορά εκείνη την περίοδο δεν ανταποκρινόταν στα πρότυπά μας και ήταν εντελώς απαράδεκτη. Δυστυχώς το ίδιο ισχύει και για άλλες περιπτώσεις», αναφέρεται στην επιστολή-καταχώριση.

Όμως, ο κ. Cryan επέρριψε ευθύνες και στην «κακή συμπεριφορά ενός σχετικά μικρού αριθμού ατόμων» που έθεσε την τράπεζα σε κίνδυνο, λόγω των βραχυπρόθεσμων συμφερόντων τους, προσθέτοντας πως οι περισσότεροι υπάλληλοι δεν είχαν καμία σχέση με τις υποθέσεις που καλείται να διευθετήσει η τράπεζα.

Υπενθυμίζεται πως η Deutsche Bank ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 1,9 δισ. ευρώ το δ’ τρίμηνο, λόγω των δικαστικών εξόδων.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί