Powered by

Τα «μαζεύει» και φεύγει η Royal Bank of Scotland

Τα σχέδια «μετακόμισης» σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ανακοινώνουν ολοένα και περισσότερες εταιρείες και τράπεζες. Αυτή τη φορά η Royal Bank of Scotland (RBS), η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται υπό την κηδεμονία του βρετανικού κράτους, αποκαλύπτει ότι θα επιλέξει το Δουβλίνο ως τη νέα βάση της στην Ε.Ε.

Μια ημέρα πριν την παρουσίαση της Λευκής Βίβλου για το Brexit στο βρετανικό Κοινοβούλιο από τον αρμόδιο υπουργό Nτέιβιντ Ντέιβις, η RBS ανήγγειλε ότι θα επηρεαστούν μερικές δεκάδες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα, η Barclays και η Lloyds Banking Group έχουν ανακοινώσει ότι σκοπεύουν να μεταφέρουν θέσεις εργασίας στο Δουβλίνο και τη Φρανκφούρτη, ενώ προβλέπεται γενικότερα οι ξένες τράπεζες του Λονδίνου να μετακινήσουν προσωπικό χιλιάδων ατόμων στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί δεν καθυστέρησαν να προγραμματίσουν την «επόμενη ημέρα» από τότε που κατέστη σαφές πως η Βρετανία δεν θα διστάσει να καταλήξει σε ένα «σκληρό» Brexit, ωστόσο δεν ανέμεναν τη Λευκή Βίβλο της κυβέρνησης Μέι.

Κύριος στόχος των τραπεζών και των επενδυτικών εταιρειών είναι πλέον να διατηρήσουν ελεύθερη πρόσβαση στις αγορές κεφαλαίου της Ε.Ε., αλλά και να έχουν τα χρονικά περιθώρια για να πραγματοποιήσουν τη μετάβαση από το Σίτι του Λονδίνου. Στο μεταξύ, δύο από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Ευρώπης –η UBS και η HSBC– δρομολογούν τη μεταφορά χιλιάδων θέσεων εργασίας. Ο πρόεδρος της UBS Αξελ Βέμπερ δήλωσε τον Ιανουάριο πως από το Brexit θα επηρεαστούν 1.000 από τις 5.000 θέσεις εργασίας που διατηρεί ο ελβετικός τραπεζικός όμιλος στο Σίτι του Λονδίνου.

Με άρθρο της η Handelsblatt, υποστήριξε ότι η Goldman Sachs σχεδιάζει τη μείωση του εργατικού δυναμικού στο Λονδίνο και τη μετακίνηση στελεχών στην ηπειρωτική Ευρώπη και τη Νέα Υόρκη.

Παρόμοιες κινήσεις αναμένεται να ανακοινωθούν και από άλλες εταιρείες που έχουν σήμερα έντονη παρουσία στο Σίτι του Λονδίνου και γενικά στη βρετανική οικονομία.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας