Powered by

Η Rolls-Royce «παγώνει» μισθούς 8.000 στελεχών

Η Rolls-Royce Holdings πρόκειται να παγώσει τους μισθούς 8.000 στελεχών, καθώς βαθαίνει τη μείωση κοστών αφότου τα κέρδη της υποχώρησαν σχεδόν στα μισά το 2016.

Παρότι οι αυξήσεις των διευθυντών και του διοικητικού προσωπικού θα ανακοινωθούν ως συνήθως το Μάρτιο, δεν θα εφαρμοστούν μέχρι το Σεπτέμβριο και δεν θα υπάρξουν αναδρομικές πληρωμές, ενημέρωσε ο διευθύνων σύμβουλος Warren East σε εσωτερικό μήνυμα προς το προσωπικό, το οποίο διέρρευσε στο Bloomberg και επιβεβαιώθηκε από την εταιρία.

Η κίνηση αυτή θα μπορούσε να οδηγήσει σε εξοικονόμηση περίπου 15 εκατ. στερλινών για την Rolls-Royce, βάσει της περσινής αύξησης μισθών 2%. Οι εργαζόμενοι στα εργοστάσια και οι μηχανικοί, πάντως, θα λάβουν την αύξησή τους από τη συνηθισμένη ημερομηνία και μετά.

Η Rolls-Royce διευρύνει τη μείωση κοστών αφότου τα κέρδη προ φόρων (underlying) υποχώρησαν κατά 49% σε 813 εκατ. στερλίνες και για το 2017 βλέπει «μέτρια» άνοδο.

«Έχουμε διατηρήσει λογικές αυξήσεις τα τελευταία λίγα χρόνια και αυτό θα μας δώσει τη δυνατότητα να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο πρόγραμμα και τις ικανότητες που θα μας κάνουν μια πιο ανθεκτική επιχείρηση», δήλωσε η εταιρία, ενώ διευκρίνισε πως η εξοικονόμηση από το πάγωμα θα τη βοηθήσει να χρηματοδοτήσει αυξημένη παραγωγή κινητήρων για τα A350 και A330 της Airbus.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί