Powered by

Ντεμπούτο στην Ιταλία για τα Starbucks

Για πρώτη φορά στην ιστορία τους, τα Starbucks ετοιμάζονται για άνοιγμα στη χώρα του εσπρέσο.

Συγκεκριμένα, εντός του 2018 η αμερικανική αλυσίδα καφέ σχεδιάζει να ανοίξει κατάστημα στο Μιλάνο και αυτό θα είναι μόνον η αρχή, καθώς για το μέλλον αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία κι άλλα σημεία πώλησης.

Σύμφωνα με το Bloomberg, δεν πρόκειται απλά για μια καφετέρια, αλλά για μια τοποθεσία 2.370 τ.μ. και συγκεκριμένα, για το ιστορικό κτήριο του ταχυδρομείου στην Piazza Cordusio στο κέντρο της πόλης που θα φιλοξενήσει μικρές καφετέριες και θα πουλά προϊόντα του διάσημου Ιταλού αρτοποιού Rocco Princi, αποκλειστικού προμηθευτή για όλες τις καινούργιες τοποθεσίες roastery (σημεία κοπής φρέσκου καφέ) παγκοσμίως. Παράλληλα, θα σερβίρεται και αλκοόλ.

«Η ιταλική αγορά, από στρατηγικής άποψης, δεν είναι η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο», αναφέρει ο CEO των Starbucks, Howard Schultz. «Είναι όμως η πιο σημαντική αγορά για μένα προσωπικά και για την εταιρεία μας. Γιατί; Επειδή οι Ιταλοί ήταν πρωτοπόροι στον καφέ, πολύ πριν από τα Starbucks».

Όταν ανοίξει το νέο κατάστημα στο Μιλάνο, η συνεργάτης της Starbucks, η ιταλική Percassi, θα λειτουργήσει έναν μικρό αριθμό άλλων καταστημάτων στην πόλη επίσης εντός του 2018 και στη συνέχεια αναμένεται η επέκταση και σε άλλες ιταλικές πόλεις.

Eρωτηθείς για το πόσα καταστήματα σχεδιάζει για την Ιταλία, ο Schultz απαντά ότι για τον πρώτο χρόνο σχεδιάζονται 10 με 12 καταστήματα.

Η τελευταία φορά που ο CEO της Starbucks βρέθηκε στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Μιλάνο και τη Βερόνα, ήταν το 1983. Ενθουσιάστηκε τόσο με την κουλτούρα του εσπρέσο, ώστε αποφάσισε να ανοίξει μια αλυσίδα καφέ.

Το roastery στο Μιλάνο θα είναι το πρώτο για τη Starbucks σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Ασία και το πέμπτο της παγκοσμίως. Για το μέλλον σχεδιάζει να φτιάξει κι άλλες 20 με 30 τοποθεσίες roastery ανά τον κόσμο. Εκεί το κοινό θα μπορεί εκτός από καφέ να δοκιμάζει και να απολαμβάνει νέα προϊόντα.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί