Powered by

Goldman Sachs: Θετική πορεία για αγορές εμπορευμάτων

Οι αγορές διαπραγμάτευσης εμπορευμάτων θα διατηρηθούν, πιθανώς, σε μία «σταθερή πορεία», έως ότου υπάρξουν απτά στοιχεία ότι υπάρχει, όντως, αύξηση της ζήτησης και μείωση των αποθεμάτων, προκειμένου το τρέχον ράλι να συνεχιστεί.

Την παραπάνω άποψη εκφράζει ο Jeff Currie, κορυφαίος αναλυτής των αγορών εμπορευμάτων για την Goldman Sachs, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχουν εκτεταμένες long θέσεις στις αγορές εμπορευμάτων, καθώς έχει προεξοφληθεί ότι θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης και ταυτόχρονη μείωση των αποθεμάτων». Όμως θα πρέπει να υπάρξουν απτές αποδείξεις ότι η παραπάνω εκτίμηση ισχύει.

Βάσει στοιχείων του Bloomberg Commodity Index, οι αποδόσεις των πρώτων υλών αυξήθηκαν 16% το 2016, με κορυφαίες εξ αυτών να είναι ο ψευδάργυρος, η ζάχαρη και το Brent, καθώς η ζήτηση ήταν υψηλότερη από την προσφορά.

Η Goldman Sachs, βασιζόμενη στη ζήτηση εμπορευμάτων, εκτιμά ότι η παγκόσμια ανάπτυξη μπορεί να φθάσει φέτος στο 4,4% (δηλαδή υψηλότερα από την προηγούμενη εκτίμηση των αναλυτών της για ρυθμό 3,6%), προσθέτοντας ότι αυτή η «ισχυρή πορεία» μπορεί να οδηγήσει ακόμη υψηλότερα τις τιμές εμπορευμάτων.

Παράλληλα πάντως ο αμερικανικός χρηματοπιστωτικός όμιλος προχώρησε σε αναθεώρηση της εκτίμησής του για την πορεία του αμερικανικού αργού, εκτιμώντας ότι θα φθάσει έως και τα 57,50 δολάρια στο β' τρίμηνο, αλλά θα υποχωρήσει το επόμενο διάστημα με μέση πρόβλεψη ότι η τιμή του θα αγγίξει τα 55 δολάρια.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί