Powered by

Κομισιόν: Προειδοποιήσεις για γαλλική και ιταλική οικονομία

Αυστηρή προειδοποίηση σε τέσσερις χώρες της Ε.Ε. φρόντισε να «στείλει» η Κομισιόν, στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Εξαμήνου, ήτοι την ετήσια ανάλυσή της αναφορικά με την πορεία των οικονομιών όλων των μελών της Ένωσης.

Σημαντικότερη, ίσως, όλων η άποψη που εξέφρασε η Επιτροπή για τη γαλλική οικονομία, με δεδομένο ότι απομένουν μόλις δύο μήνες πριν από τον α' γύρο των προεδρικών εκλογών στη χώρα, οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν άρδην το πολιτικό σκηνικό στην Ε.Ε.

Αναφερόμενη στη γαλλική οικονομία η Επιτροπή έκανε λόγο για «εκτεταμένες ανισορροπίες», τονίζοντας ότι θα πρέπει να υπάρξει προώθηση των απαραίτητων μεταρρυθμίσεων.

«Αν και η εφαρμογή, πρόσφατα, ορισμένων σημαντικών μεταρρυθμίσεων είναι μία θετική εξέλιξη, παραμένουν ορισμένες πολιτικές προκλήσεις και θα πρέπει να ληφθούν επιπλέον μέτρα, τα οποία θα πρέπει να επικεντρωθούν στη μείωση των δημόσιων δαπανών αλλά και στη βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού. Παράλληλα θα πρέπει να υπάρξει μεταρρύθμιση στο καθεστώς του κατώτατου μισθού, της παροχής επιδομάτων ανεργία, ενώ υπάρχει ανάγκη βελτίωσης του συστήματος Παιδείας αλλά και των συνθηκών που επικρατούν στο επιχειρηματικό περιβάλλον», είναι η εκτίμηση της Κομισιόν για τη γαλλική οικονομία.

Ιταλία: Αντιμετώπιση του υπερβολικού χρέους
Η Επιτροπή εξέδωσε επίσης έκθεση για την Ιταλία, στην οποία εξετάζει τη συμμόρφωση της χώρας με το κριτήριο του χρέους, όπως ορίζεται στο Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, καθώς και με την τιμή αναφοράς για τον ρυθμό μείωσής του.

Η έκθεση καταλήγει στο συμπέρασμα ότι αν τα πρόσθετα διαρθρωτικά μέτρα, ύψους τουλάχιστον 0,2% του ΑΕΠ, τα οποία η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να εγκρίνει μέχρι τον Απρίλιο του 2017 το αργότερο, δεν έχουν θεσπιστεί με αξιόπιστο τρόπο μέχρι αυτή την ημερομηνία ώστε να μειωθεί το κενό όσον αφορά την ευρεία συμμόρφωση με το προληπτικό σκέλος το 2017 (και συνεπώς το 2016), πρέπει να θεωρηθεί ότι αυτή τη στιγμή δεν τηρείται το κριτήριο του χρέους όπως ορίζεται από τις συνθήκες που έχουν υπογραφεί στην Ένωση.

Ωστόσο, η απόφαση για το αν θα προταθεί η έναρξη διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος θα ληφθεί μόνο βάσει των εαρινών προβλέψεων της Επιτροπής για το 2017, αφού ληφθούν υπόψη τα απολογιστικά στοιχεία για το 2016 καθώς και η υλοποίηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι ιταλικές αρχές τον Φεβρουάριο του 2017.

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί