Powered by

Bundesbank: Υπερτιμημένη κατά 30% η γερμανική αγορά ακινήτων

Για τον κίνδυνο «φούσκας» στη γερμανική αγορά ακινήτων προειδοποιεί η Bundesbank, η οποία θεωρεί πως οι αστικές κατοικίες είναι υπερτιμημένες έως και κατά 30%.

Όπως εξηγεί στο μηνιαίο οικονομικό δελτίο, οι τιμές των ακινήτων αυξήθηκαν το 2016 κατά 8% στις 127 μεγαλύτερες πόλεις της χώρας, έναντι ετήσιου μέσου όρου αύξησης 6,75%.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι ετών, οι τιμές των ακινήτων έχουν αυξηθεί άνω του 65% στις επτά μεγαλύτερες πόλεις: Βερολίνο, Αμβούργο, Μόναχο, Κολωνία, Φρανκφούρτη, Στουτγάρδη και Ντίσελντορφ.

«Ο ρυθμός ανάπτυξης υπερβαίνει αυτόν που μπορεί να υποστηρίξουν οι δημογραφικές και οικονομικές εξελίξεις» προειδοποιεί η κεντρική τράπεζα, τονίζοντας πως μοναδική κινητήρια ώθηση συνιστούν τα χαμηλά επιτόκια της ΕΚΤ.

Σημειώνεται ότι η Γερμανία κατέχει ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά ιδιοκατοίκησης, μεταξύ των ανεπτυγμένων οικονομικών, καθώς μόλις το 50% των Γερμανών έχουν ιδιόκτητα σπίτια.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Δειτε Επισης

Αναθεωρήθηκε ανοδικά η αύξηση του ΑΕΠ της Ευρωζώνης-Στο 0,6% το πρώτο τρίμηνο
Υπό πίεση οι τιμές ακινήτων στη Βρετανία-Πτώση 0,4% τον Μάιο
Μειώθηκαν βιομηχανική παραγωγή και εξαγωγές στη Γερμανία τον Απρίλιο
Morgan Stanley: Πώς μια ήπια ύφεση θα εντείνει τη δυναμική της αμερικανικής αγοράς
Θετικός σε πιθανή εμπορική συμφωνία με Ε.Ε. ο Τραμπ-«Ελπίζουμε να επιτευχθεί, αλλιώς θα επιβληθούν δασμοί»
Αύξηση στις γερμανικές εργοστασιακές παραγγελίες παρά τους δασμούς Τραμπ τον Απρίλιο
Διατηρεί τα κέρδη ο χρυσός-Με το βλέμμα στη Fed οι traders
Δασμοί Τραμπ: Πιέσεις για τη σύναψη άμεσων εμπορικών συμφωνιών ασκεί η κυβέρνηση των ΗΠΑ
Το νέο σχέδιο Μερτς για τόνωση της γερμανικής οικονομίας… Φοροελαφρύνσεις-μαμούθ ύψους €46 δις
Κομισιόν: Άνοιξε τον δρόμο για ένταξη της Βουλγαρίας στη ζώνη του ευρώ από 1η Ιανουαρίου 2026