Powered by

Ρέγκλινγκ: H Eλλάδα θα χρειαστεί λιγότερα δισ. ευρώ από τον ESM

Η Ελλάδα, παρά τη συνεχιζόμενη κρίση, θα χρειαστεί σαφώς λιγότερα χρήματα από το τρίτο πακέτο βοήθειας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμoύ στήριξης (EMS) από το ποσό που είχε υπολογiσθεί, σύμφωνα με την εφημερίδα Βild. Το ποσόν, μάλιστα, το οποίο δεν θα χρειαστεί να εκταμιευτεί θα μπορούσε να ανέλθει σε διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων ευρώ, γράφει η γερμανική εφημερίδα.

«Exουμε πίσω μας ήδη το μισό του τριετούς προγράμματος και έχουμε καταβάλλει (στην Ελλάδα) μόλις 32 δισ. ευρώ. Στο τέλος του προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018, πιθανόν να έχουμε δώσει σαφώς λιγότερα από το συμφωνηθέν ανώτατο ποσόν των 86 δισ. ευρώ από τα δάνεια σωτηρίας του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού», είπε στην Bild ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του EMS, σε συνέντευξή του, η οποία θα δημοσιευτεί στην έκδοση της Δευτέρας.

Ως λόγους ο Κλάους Ρέγκλινγκ αναφέρει το «ότι οι κεφαλαιακές ανάγκες των ελληνικών τραπεζών ήταν μικρότερες από εκείνες που είχαν αρχικά υπολογισθεί και το ό,τι ο προϋπολογισμός (της Ελλάδας) εξελίσσσεται καλύτερα.Εάν μάλιστα το Διεθνές Νομισμαμτικό Ταμείο ανανεώσει τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα θα μειωθεί περαιτέρω το ποσόν του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης, το οποίο θα εκταμιευτεί», πρόσθεσε ο Κλάους Ρέγκλινγκ.

ΠΗΓΗ: fortunegreece.com

Δειτε Επισης

Μειώθηκαν κατά 4,2% οι τιμές εισαγωγών στην ελληνική βιομηχανία τον Μάιο
FT: Από τον γκρεμό στην ανάκαμψη… Τα μνημόνια, το δραματικό 2015 και η επιστροφή της Ελλάδας σε πλεονάσματα
Ανέβασε ταχύτητα στο 2,8% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο
Στρατηγική επέκταση της DEMO στη Γαλλία με την ίδρυση θυγατρικής εταιρείας
Υψηλότερες του ευρωπαϊκού μέσου όρου οι τιμές πώλησης κατοικιών στην Ελλάδα
2015-2025: Η επώδυνη δεκαετία αποκατάστασης της Ελλάδας… Από την κατάρρευση στην ανταμοιβή
Έπεσαν οι υπογραφές για την εξαγορά της Δωδώνη από την Ελληνικά Γαλακτοκομεία-Τα επόμενα βήματα
Στο 7,9% μειώθηκε η ανεργία στην Ελλάδα τον Μάιο
Τι σηματοδοτεί η πρόταση εξαγοράς του ελληνικού χρηματιστηρίου από τη Euronext-Το παρασκήνιο και τα επόμενα βήματα
Οι τέσσερις κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία και η ανησυχία για ενδεχόμενη ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή