Ομαλοποιείται η κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού
11:16 - 20 Φεβρουαρίου 2017
Εξομαλύνεται η κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού μετά και την καταλυτική όπως φαίνεται παρέμβαση του Προέδρου Αναστασιάδη και τον καταρτισμό 14 μέτρων. Μετά και την επάνοδο των μεταφορέων «στο τιμόνι» την Κυριακή (19 Φεβρουαρίου) γύρω στα χίλια εμπορευματοκιβώτια εξήλθαν των αποθηκευτικών χώρων του λιμανιού, ενώ ομαλά κυλούν τα πράγματα και τη Δευτέρα (20 Φεβρουαρίου).
Σε πολύ καλό επίπεδο βρίσκεται η εξυπηρέτηση των μεταφορέων και των πλοίων μετά και την ένταξη πρόσθετων μηχανημάτων, ανέφερε ο του διευθυντή της EUROGATE Container Terminal Limassol Ltd, Γιώργος Πούρος ο οποίος μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, υπογράμμισε πως ήταν καθοριστική η παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας για ομαλοποίηση της κατάστασης.
Διευκρίνισε πως η εταιρεία ήταν έτοιμη από την πρώτη στιγμή, αλλά, όπως είπε, τα μηχανήματα που παραλήφθηκαν από τους πρώην αδειούχους αχθοφόρους δεν ήταν σε χρησιμοποιήσιμη κατάσταση καθώς έχρηζαν της πρέπουσας συντήρησης ώστε να επανέλθουν σε ασφαλή κατάσταση εργασίας.
Απαντώντας σε δημοσιεύματα του Τύπου για καταγγελίες ενώπιον του Γενικού Ελεγκτή ότι μέχρι πρότινος ήταν λιμενάρχης και μετά προσλήφθηκε από την ιδιωτική εταιρεία, ο κ. Πούρος ανέφερε ότι είναι σε γνώση του οι καταγγελίες και επισήμανε πως δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό καθώς αποχώρησε από τις όποιες διαπραγματεύσεις γίνονταν για το λιμάνι Λεμεσού τη στιγμή που εξεδήλωσε ενδιαφέρον να αποχωρήσει από τα καθήκοντα του.
Βελτιωμένη χαρακτήρισε την κατάσταση στο λιμάνι Λεμεσού και ο κεντρικός οργανωτικός της ΠΟΒΕΚ Κυριάκος Μουστάκας και εξέφρασε την ελπίδα όπως συνεχιστεί να ομαλοποιείται η κατάσταση με αυτούς τους ρυθμούς. Πρόσθεσε πως η επιτροπή που συστάθηκε παρακολουθεί τις εξελίξεις συνεχώς, ενώ, όπως είπε, υπάρχει καλή πρόθεση από μέρους της εταιρείας.
Θα πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί και πιο μελετημένοι για διεργασίες που αφορούν μεταβάσεις σε καταστάσεις που επηρεάζουν άμεσα την οικονομία στο σύνολο της ανέφερε από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της ΟΕΒ. Ο Μιχάλης Αντωνίου πρόσθεσε ότι θα πρέπει να γίνονται πολύ πιο μεθοδικές προσεγγίσεις και να λαμβάνεται πρόνοια για το κάθε ενδεχόμενο το οποίο μπορεί να πάει λάθος.