Powered by

ΟΟΣΑ: Αδύναμη η οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας

«Η οικονομική ανάκαμψη της Ιταλίας παραμένει αδύναμη λόγω του χαμηλού επιπέδου επενδύσεων και της δύσκολης διεθνούς κατάστασης», αναφέρει ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) στην έκθεσή του για την ιταλική οικονομία.

Για το 2017 προβλέπεται αύξηση του 1% του ΑΕΠ και ιδίου ποσοστού για το 2018. Ο ΟΟΣΑ τονίζει ότι είναι σημαντικό να συνεχισθεί η τραπεζική εξυγίανση, όπως και η μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης.

«Η έκθεση αυτή έχει μια ορθώς κριτική προσέγγιση εκεί που χρειάζεται, και ενθαρρυντική εκεί που, επίσης, είναι χρήσιμη", σχολίασε ο Ιταλός υπουργός Οικονομικών Πιέρ Κάρλο Πάντοαν. Οι μεταρρυθμίσεις φέρνουν αποτελέσματα, αλλά παραμένουν σημαντικές προκλήσεις τόνισε, από την μεριά του, ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού `Ανχελ Γκουρία. Ανέφερε επίσης ότι «η όλη διαδικασία μεταρρύθμισης πρέπει να προάγεται και με τις μεταρρυθμίσεις των μεταρρυθμίσεων, διότι τα θετικά αποτελέσματα δεν πετυχαίνονται, πάντα, την πρώτη φορά».

Ο Πάντοαν απάντησε ότι «Η προσέγγιση της Ιταλίας σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικοποιήσεις δεν έχει αλλάξει» διότι «ο στόχος δεν είναι μόνο να εξασφαλισθούν έσοδα, αλλά και να αυξηθεί η αποτελεσματικότητα της όλης διαχείρισης των επιχειρήσεων, οι οποίες δέχονται, από την αγορά, σημαντικό κέντρισμα».

Ο επικεφαλής του ιταλικού Υπουργείου Οικονομικών κατέστησε τέλος σαφές ότι και στο μέλλον, όπως συνέβη μέχρι τώρα, το κράτος θα διατηρήσει τον έλεγχο των εταιριών που ιδιωτικοποιούνται.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Δειτε Επισης

Ηνωμένο Βασίλειο: Σε χαμηλό δύο ετών η αύξηση των μισθών
Γερμανία: Οικονομικές προβλέψεις-«καμπανάκι» από κορυφαία οικονομικά ινστιτούτα
Αυτή είναι η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο-Πόσα χρήματα έχει
Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί