powered by

ΣΥΚΑΛΑ: Ο ένας θεσμός ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο

Η συνεδρία της Επιτροπής Θεσμών την περασμένη Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου για το θέμα της διαχείρισης των εναπομεινάντων περιουσιακών στοιχείων της Λαϊκής Τράπεζας από τους πιστωτές, δηλαδή τους κουρεμένους καταθέτες της Λαϊκής κατά κύριο λόγο, δημιούργησε σύγχυση, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο Καταθετών της πρώην Λαϊκής.

«Στη συνεδρία της περασμένης Τετάρτης (που φαίνεται θα είναι και η τελευταία στην οποία θα προσκληθούμε), παρακολουθήσαμε μιαν απογοητευτική παρουσία των θεσμών όπου ένας θεσμός κρυβόταν πίσω από τον άλλο, για να μας πουν στο τέλος ότι αντιμετωπίζουν προβλήματα και δυσκολεύονται! Όλοι κρύφτηκαν πίσω από μια γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας που λέει ότι οι πιστωτές δεν μπορούν να αναλάβουν τη διαχείριση της περιουσίας τους και αυτή πρέπει να παραμείνει στα χέρια της Αρχής Εξυγίανσης, η οποία για τα τέσσερα τελευταία χρόνια δεν έφερε κανένα θετικό αποτέλεσμα. Το αντίθετο, κατ´ ακρίβειαν», αναφέρει ανακοίνωση του ΣΥΚΑΛΑ.

Προσθέτει ότι δύο έγκριτοι νομικοί τους οποίους συμβουλεύτηκε, και συγκεκριμένα οι Αλέκος Μαρκίδης και Κώστας Μελάς, διαφωνούν στα πλείστα σημεία της γνωμάτευσης της Εισαγγελίας.

«Οι τοποθετήσεις όλων που παρέλασαν από τα μέσα ενημέρωσης συζητώντας αυτό το θέμα, απλά επιβεβαίωσαν ότι ο ένας θεσμός ρίχνει το μπαλάκι στον άλλο», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Όπως αναφέρει, εντός της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις του Συνδέσμου με κόμματα, ενώ τον ερχόμενο Μάρτιο ο ΣΥΚΑΛΑ προγραμματίζει Γενική Συνέλευση προς παρουσίαση και συζήτηση πολλών θεμάτων που αφορούν τα μέλη του.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Eurobank Holdings: Ενισχυμένα καθαρά κέρδη στην Κύπρο με Eurobank Cyprus και Ελληνική-Πάνω κατά 31,3% και στα €121 εκ.
Κάποιες ειδοποιήσεις είναι καλύτερο να τις αγνοείς...Καμπάνια ενημέρωσης Συνδέσμου Τραπεζών powered by Mastercard
Όλι Ρεν (EKT): Ναι σε νέα μείωση επιτοκίων τον Ιούνιο αν το δικαιολογούν οι προβλέψεις
Αναστέλλεται λόγω squeeze out η διαπραγμάτευσης της μετοχής της Ελληνικής Τράπεζας στο ΧΑΚ
Τράπεζα Κύπρου: Πόσες επιπλέον μετοχές απέκτησε μέσω του προγράμματος αγοράς ιδίων μετοχών
Eurobank-Ελληνική: Φουλ ρυθμοί για την συγχώνευση και αποφάσεις για το όνομα της ενοποιημένης τράπεζας
Ελληνική Τράπεζα: Δυναμικό ξεκίνημα για το 2025 με κέρδη ύψους €45 εκατ. το πρώτο τρίμηνο
Πράσινο Κεφαλαιαγοράς στο squeeze out και στην Eurobank το 100% της Ελληνικής
Προσοχή σε απατηλά επενδυτικά προγράμματα συνιστά ο Κυπριακός Σύνδεσμος Καταναλωτών
Σε κέρδη 4,5 δις ευρώ στοχεύουν οι ελληνικές τράπεζες το 2025