Powered by

Διαχείριση αποβλήτων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία

O πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ Θέμης Φιλιππίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως έχει εγκριθεί ένα πρόγραμμα με κονδύλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την διαχείριση των αποβλήτων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία.

Δυστυχώς είπε, το συγκεκριμένο πρόγραμμα ήταν προγραμματισμένο να μπει σε εφαρμογή από το προηγούμενο χρόνο και φαίνεται ότι είναι στο τελικό στάδιο εκφράζοντας παράλληλα την  ελπίδα να ξεκινήσει φέτος το 2017.   

Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη το πρόγραμμα συντονίζεται από την Υπηρεσία Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνεργασία με την Τοπική αυτοδιοίκηση και τις  παραλιακές ξενοδοχειακές μονάδες.

Σκοπός αυτού του προγράμματος είναι – όπως είπε- να εφοδιαστούν οι ξενοδοχειακές μονάδες από την μια και οι Δήμοι από την άλλη με τους αναγκαίους εξοπλισμούς, ούτως ώστε να μπορέσει να γίνεται διαλογή απευθείας στα ξενοδοχεία σε χαρτί, σε αλουμίνιο, γυαλί , μπαταρίες και άλλα υλικά τα οποία ανακυκλώνονται.

Ο κ. Φιλιππίδης εκτίμησε πως βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο για να  δημιουργηθούν εκείνες οι υποδομές και προυποθέσεις που χρειάζονται ώστε να ξεκινήσει από αρκετά μεγάλο αριθμό ξενοδοχείων να γίνεται  αυτός ο διαχωρισμός και η επαναχρησιμοποίηση των διαφόρων προιόντων .   
Οι προσπάθειες αυτές, σημείωσε ο πρόεδρος του τοπικού ΠΑΣΥΞΕ, για την υιοθέτηση του προγράμματος ανακύκλωσης  χρονολογούνται εδώ και πολύ καιρό με προσπάθειες και μελέτες με συμβούλους που ασχολούνται με το αντικείμενο για να υλοποιηθούν τα θέματα της διαχείρισης των αποβλήτων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία . 

Ο κ.Φιλιππίδης εκτίμησε ότι ήρθε ο καιρός που θα μπορεί να τεθεί αυτό το πρόγραμμα σε εφαρμογή. 

Είπε ακόμη πως είναι πολύ σημαντικό για το ΠΑΣΥΞΕ γιατί επεξήγησε πως οι ξενοδόχοι αντιλαμβάνονται πως πέρα των υποχρεώσεων που έχουν απέναντι στο περιβάλλον ,  πρέπει να σταλούν  και τα σωστά μηνύματα  στους επισκέπτες της Πάφου και της Κύπρου ότι η ξενοδοχειακή της βιομηχανία είναι ευαισθητοποιημένη σε θέματα περιβαλλοντικής της διαχείρισης.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Aegean: Έξοδος στις αγορές με επταετές ομόλογο-Στο 3,7 με 4,05% το εύρος επιτοκίου
Lordos Hotels: Στα σκαριά η ανακαίνιση του Golden Bay-Οι επενδύσεις που έγιναν στα ξενοδοχεία του ομίλου
Νέος πρόεδρος της ΕΤΑΠ Πάφου για την διετία 2025-2027 ο Μιχάλης Μίτας
Το εστιατόριο «Το Ελληνικό» στην Έγκωμη… ψήνει αλλιώς
«Αποκαλύφθηκε» το Palm Beach Resort...Με μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης του έργου (pics)
Η μεγάλη νικήτρια του διαγωνισμού «Scan & Win» της Emirates-Mια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στο Ντουμπάι
Μαρίνα Αγίας Νάπας και Μαρίνα Παραλιμνίου σε κοινή γραμμή πλεύσης...Υπέγραψαν μνημόνιο συνεργασίας
Η φιλοσοφία του Palm Beach Resort...Η αρχιτεκτονική, ο εσωτερικός σχεδιασμός και ένα έργο που αλλάζει την Λάρνακα
Θάνος Μιχαηλίδης: Ανοίγει το καλοκαίρι του 2026 το Palm Beach Resort-Μεγάλη τιμή η συνεργασία με την Premium Access
Shaul Keinan: Συνήθως βλέπουμε αριθμούς και επενδυτική δυναμική, αλλά...Η πραγματική αξία του Palm Beach Resort