Χρηματοδότηση επιχειρήσεων από το Erasmus+

Ευκαιρίες χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια έχουν ιδρύματα και οργανισμοί στο πλαίσιο της Βασικής Δράσης 2 του ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+. Μιλώντας ενώπιον του 3ου Συνεδρίου Προγραμμάτων Χρηματοδότησης από τα Διαρθρωτικά Ταμεία και την ΕΕ που διοργάνωσε η ΙΜΗ, η Ανδρούλλα Παπαναστασίου, Διευθύντρια ΙΔΕΠ Δια Βίου Μάθησης, επισήμανε πως οι επιχειρήσεις έχουν δυνατότητα συμμετοχής, ως συντονιστές ή εταίροι, μέσω στρατηγικών συμπράξεων ή συμμαχιών γνώσης.

Σε ό,τι αφορά τις στρατηγικές συμπράξεις, η κ. Παπαναστασίου ανέφερε πως επιλέξιμο για συμμετοχή μπορεί να είναι οποιοσδήποτε ίδρυμα, οργανισμός ή επιχείρηση με νομική οντότητα, ενώ απαραίτητη θεωρείται η συμμετοχή 3 ιδρυμάτων/οργανισμών από 3 διαφορετικές χώρες. Πρόσθεσε πως τα συμμετέχοντα ιδρύματα/οργανισμοί μπορούν να προέρχονται από διάφορους τομείς εκπαίδευσης/ κατάρτισης/εργασίας, με ενδιαφέρον στο θέμα της σύμπραξης και η αίτηση υποβάλλεται από το συντονιστή, εκ μέρους όλων των εταίρων, στην Εθνική Υπηρεσία της χώρας του. Η διάρκεια χρηματοδότησης κυμαίνεται από 12-36 μήνες, με μέγιστη χρηματοδότηση τις €12.500 το μήνα, για όλους τους εταίρους της σύμπραξης (μέγιστο ποσό €450.000).

Δειτε Επισης

Στις εργασίες του Άτυπου Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε. για θέματα έρευνας ο Νικόδημος Δαμιανού
The Cyprus Journal of Wealth Management: Διαθέσιμη η 8η έκδοση του περιοδικού
Στρατηγική συνεργασία για Universal Life... Medifirst και Αθηναϊκή Κλινική στο δίκτυο συνεργαζόμενων ιατρικών παρόχων της
Νίκη Ιωάννου: Διαθέτει όλη την απαραίτητη υποδομή για διεθνείς επενδύσεις η Κύπρος(video)
CIM-Cyprus Business School: Συγχαίρει University of West London για σημαντικές διακρίσεις του-Συνεργάτης από το 2011
Eνίσχυσαν το έργο του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού oι Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ-Παράδοση επιταγής €21.000
Ελένη Βασιλείου & Γιάγκος Χατζηγιάννης: Το όραμα και τα πλάνα πίσω από τη νέα συνεργασία PwC Κύπρου και CIM (vid)
Chris Christofi: Από το μηδέν στην κορυφή
Συμβούλιο «ΦΩΝΗ»: Παρουσίαση Εθνικής Στρατηγικής και Σχεδίου Δράσης 2025–2028 για καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών
Άρχισε η υποβολή υποψηφιοτήτων για τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας 2025