Powered by

Υποστηρικτές του Τραμπ καλούν σε μποϊκοτάζ κατά Starbucks

Ένα νέο hashtag «γεννήθηκε» αφότου ο διευθύνων σύμβουλος των Starbucks, Howard Schultz, ανακοίνωσε εχθές ότι θα προσλάβει 10.000 πρόσφυγες μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, στις 75 χώρες όπου δραστηριοποιείται η εταιρία.

Με το hashtag #BoycottStarbucks, οι υποστηρικτές του Ντόναλντ Τραμπ καλούν τον κόσμο μέσω Twitter, να μποϊκοτάρει την αλυσίδα.

Όπως μεταδίδει το MarketWatch, οι καταναλωτές διχάστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα μετά την ανακοίνωση του Schultz, ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι οι προσλήψεις θα ξεκινήσουν από τις ίδιες τις Ηνωμένες Πολιτείες και θα εστιάσουν αρχικά σε άτομα που βοήθησαν αμερικανικά στρατεύματα ως διερμηνείς και υποστηρικτικό προσωπικό, σε διάφορες χώρες όπου ο αμερικανικός στρατός έχει ζητήσει τέτοια στήριξη.

«Η πρόσληψη 10.000 προσφύγων κάνει τους φιλελεύθερους να νιώθουν καλά, ΑΛΛΑ έχουμε άστεγους βετεράνους που χρειάζονται αυτές τις δουλειές», ανέφερε μία χρήστης σε ένα tweet, συνοδευόμενο από το νέο hashtag.
«Τα Starbucks υποσχέθηκαν να προσλάβουν 10.000 πρόσφυγες τα επόμενα πέντε χρόνια. Αυτή τη στιγμή έχουμε 50.000 άστεγους βετεράνους στις ΗΠΑ», υποστήριξε σε tweet άλλος λογαριασμός, με το όνομα «Educating Liberals».

Ωστόσο άλλες αναρτήσεις στήριξαν την απόφαση του CEO, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «ώρα για Starbucks» και «ευχαριστούμε για τν υπόσχεση».

Πάντως, το δημοσίευμα τονίζει πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Schultz έχει συμφωνήσει να προσλάβει 10.000 ανθρώπους μέσα σε πέντε χρόνια. Το 2014, ο CEO δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλο «For Love of Country: What Our Veterans Can Teach Us About Citizenship, Heroism, and Sacrifice», το οποίο έγραψε μαζί με το δημοσιογράφο Rajiv Chandrasekaran. Ταυτόχρονα δεσμεύθηκε να προσλάβει 10.000 βετεράνους και τις συζύγους τους μέσα σε πέντε χρόνια.

Από τότε μέχρι σήμερα, η εταιρία έχει ανακοινώσει ότι έχει πράγματι προχωρήσει στις 8.000 από αυτές τις προσλήψεις βετεράνων. «Η συμμετοχή της κοινότητας των βετεράνων στα κοινά είναι απαράμιλλη», υπογραμμίζει η εταιρία στην ιστοσελίδα της.

ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δειτε Επισης

Scope: Βελτιώνονται οι μακροπρόθεσμες πιστωτικές προοπτικές της Τουρκίας-Τι προειδοποιεί ο γερμανικός οίκος
Το κόστος δανεισμού της Γαλλίας ξεπέρασε της Ισπανίας για πρώτη φορά από το 2006
Σε υψηλό 12 ετών το ασήμι-Νέο ιστορικό ρεκόρ για χρυσό
Κυρώσεις στον Ρώσο Σεργκέι Σεργκέγιεβιτς Ιβανόφ και στην εταιρεία κρυπτονομισμάτων Cryptex από ΗΠΑ
Καμπανάκι από ING-Κολλημένη σε στασιμότητα η γερμανική οικονομία
Το Κογκρέσο απέτρεψε προεκλογικό «shutdown» στις ΗΠΑ
Άνω των 100 εταιρειών υπέγραψαν Σύμφωνο της Ε.Ε. για ΤΝ-Mεταξύ αυτών και διεθνείς κολοσσοί
Η Google προσέφυγε κατά της Microsoft ενώπιον της Ευρωπαϊκής Επιτροπής-Γιατί την κατηγορεί
Σουηδία: Μείωσε το βασικό επιτόκιό της κατά 25 μονάδες βάσης η Κεντρική Τράπεζα της χώρας
Επιχείρηση Σιμσέκ στη Νέα Υόρκη να καθησυχάσει τις ανησυχίες των επενδυτών-Η κατάσταση της τουρκικής οικονομίας