powered by

ΚΕΒΕ Business Leader - Υπηρεσίες ο Δρ Συμεών Κασσιανίδης

Στον Ιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Ηyperion Systems Engineering, Συμεών Κασσιανίδη δόθηκε το βραβείο Business Leader στην Κατηγορία Υπηρεσίες στα 4α ΚΕΒΕ Business Leader Awards.

Ο Συμεών Κασσιανίδης γεννήθηκε στη Λεμεσό.                                

Ο πατέρας του, Χριστόφορος, ήταν καρδιολόγος - παθολόγος και η μητέρα του Γκλόρια ίδρυσε και λειτουργεί τα τελευταία
40 χρόνια την γκαλερί τέχνης Γκλόρια στη Λευκωσία.                  

Zει με τη σύζυγο και τους τρεις γιους του στη Λευκωσία.

Είναι χημικός μηχανικός με πρώτο πτυχίο από το ΜΙΤ και διδακτορικό στη βιομηχανική πληροφορική από το Imperial College of Science, Technology and Medicine. Τα αποτελέσματα της έρευνάς του οδήγησαν στην ίδρυση της Ηyperion Systems Engineering. Από την αρχή η αγορά που στόχευσε και κατέκτησε ήταν οι μεγάλες εταιρείες της διεθνούς βιομηχανίας διεργασιών.  Παραμένει εκτελεστικός πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου από την ίδρυσή του το 1993.

Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται και με τα κοινά.  Υπηρέτησε στο συμβούλιο του ΧΑΚ και του Πανεπιστήμιου Κύπρου. Υπήρξε πρόεδρος του εκκολαπτηρίου νεοφυών εταιρειών Διογένης, ενώ  πρόσφατα ανέλαβε την προεδρία της Δημόσιας Επιχείρησης Φυσικού Αερίου.                                                    

Στον ιδιωτικό τομέα συνεχίζει να βοηθά εταιρείες στα αρχικά τους στάδια και νέους επιχειρηματίες, ενώ υπήρξε μέλος διοικητικών συμβουλίων ιδιωτικών εταιρειών και ιδρυμάτων.

Είναι συλλέκτης έργων μοντέρνας τέχνης. Έχει δε πάθος με τη μουσική και μέχρι το τέλος των φοιτητικών του χρόνων συμμετείχε σε συγκροτήματα ροκ μουσικής.  Είναι, επίσης, ιστιοπλόος με εμπειρία σε μικρά και μεγάλα σκάφη.

Δειτε Επισης

Ανδρέας Πίττας: Με φιλοδοξία, πολιτισμό και όραμα για το μέλλον προχωρά η Λεμεσός 2030
O Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων στο Harm Reduction Conference
Στην τελική ευθεία η ψηφοφορία για τα 17α IN Business Awards-Συνεχίζεται μέχρι τις 30 Απριλίου η διαδικασία
Πνευματικά δικαιώματα: Η σημασία της απόφασης του Ανωτάτου και η ανάγκη για σύσταση Αρχής Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Η τεκμηριωμένη πρόταση της G.A.P. Vassilopoulos για το υδατικό και η άρνηση μιας πολιτείας που…πέρα βρέχει
Η κυκλοφοριακή ρύθμιση που προκρίνει για την Μακαρίου η Πρωτοβουλία «Λευκωσία-Πρωτεύουσα Κύπρου»
Είχαν την τιμητική τους οι υπεραγορές...Ιδιαίτερα αυξημένη και στα ίδια επίπεδα με το περσινό Πάσχα η κίνηση
Προ των πυλών μεγάλη οικιστική ανάπτυξη από το My Mall Λεμεσού-Προς ολοκλήρωση το Leptos Limassol Park
Μάκης Κετώνης: Το ταξίδι στην αειφορία και το επόμενο κεφάλαιο μιας συναρπαστικής επαγγελματικής διαδρομής
Νίκος Χριστοδουλίδης: Βελτιώνεται η φήμη και η αξιοπιστία της Κύπρου, προσελκύουμε ποιοτικές επενδύσεις