Το πρώτο γραφείο της Bitcoin στην Κύπρο

Στη Λεμεσό αναμένεται να ανοίξει αρχές του 2018 το πρώτο γραφείο Bitcoin Cash. Ο χώρος θα αποτελέσει ανοιχτό κοινοτικό κέντρο όπου οι άνθρωποι μπορούν να μιλάνε για το κρυπτονόμισμα, να συμμετέχουν σε ελεύθερες συζητήσεις και να παρακολουθούν τακτικές συναντήσεις με εμπειρογνώμονες της βιομηχανίας. Θα φιλοξενηθεί από την Hello Group, η εταιρεία fintech που λάνσαρε το πρώτο bitcoin ATM bitchin στην πόλη της Λεμεσού πριν από ένα μήνα.

Με το λανσάρισμα του Bitcoin Cash (BCH) από τις Coinbase και Gdax, η υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος αναμένεται να επιταχυνθεί περαιτέρω. Για να βοηθηθούν οι τοπικοί χρήστες, οι προγραμματιστές και οι επενδυτές να συνευρίσκονται και να συζητούν, το νέο κοινοτικό κέντρο Bitcoin Cash θα εγκατασταθεί στην Κύπρο.

«Η Κύπρος είναι μια ιδανική τοποθεσία για την υιοθέτηση κρυπτονομίσματος. Το νησί χρησιμεύει ως περιφερειακό υπεράκτιο χρηματοπιστωτικό κέντρο για πολλές επιχειρήσεις από την Ευρώπη, τη Ρωσία και τη Μέση Ανατολή που χρειάζονται οικονομικά αποδοτικές λύσεις για τη διασυνοριακή μεταφορά χρημάτων», αναφέρει η Bitcoin.com και προσθέτει ότι «Τα άτομα είναι επίσης πιο επιρρεπή από τα οφέλη ενός νομίσματος τη διαχείριση του οποίου έχουν οι ίδιοι, δεδομένης της πρόσφατης κρίσης και του κουρέματος του 2013.

Σημειώνεται επίσης ότι το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας είναι το πρώτο ακαδημαϊκό ίδρυμα στον κόσμο που προσέφερε εκπαιδευτικό πρόγραμμα MSc για ψηφιακό νόμισμα.

Δειτε Επισης

Στο Λονδίνο για προώθηση της Κύπρου ως επιχειρηματικού και επενδυτικού προορισμού ο Χριστοδουλίδης
Προς επανατοποθέτηση οι διμερείς οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις Κύπρου και Ιαπωνίας
Μιχάλης Αντωνίου: Πολύ εποικοδομητική η συνάντηση με Χριστοδουλίδη, θα καταθέσει εισηγήσεις η ΟΕΒ
Εβδομαδιαία άνοδος 1,59% στο ΧΑΚ
Μ. Παναγιώτου: Εκδήλωση στη Γαλλία για την κουμανδαρία τον Οκτώβριο
Στο «ΚΟΙΟΣ» η ανάπτυξη του πληροφοριακού συστήματος για προώθηση της ηλεκτροκίνησης
Μέχρι 15 Ιουνίου οι αιτήσεις για ευρωπαϊκά βραβεία προώθησης επιχειρηματικότητας
Γ. Παναγιώτου: Η ετοιμότητα του υπ. Εργασίας για τις συλλογικές συμβάσεις και το πολιτικό μήνυμα της Κυβέρνησης
Αποδέχεται αλλά με όρια το πλαίσιο Παναγιώτου για την αγορά εργασίας η ΟΕΒ-Τι δηλώνει ο Μιχάλης Αντωνίου
Mελέτη για το ύψος του αφορολόγητου και αντισταθμιστικά αποκλειστικά για την πράσινη φορολογία